Αμμουδιά στην περιοχή Λάρας της Πάφου, 7 χμ. στα βόρεια του Αγίου Γεωργίου της Πέγειας. Η σχετικά μικρή χερσόνησος της Λάρας, που είναι γνωστή ως Αλυκή της Λάρας, έχει στα βόρειά της το Αμμούδι και στα νότια την Αμμουδιά της Λάρας. Στο χάρτη του Kitchener οι δυο αμμουδιές αντιστοιχούν με τον Κρυό Ποταμό και το Χοχλακά (κοχλάζω-χοχλάζω). Κατά παράδοξο τρόπο δεν είναι τόσο κρύα τα νερά στο Αμμούδι, ούτε και τόσο ζεστά στην Αμμουδιά της Λάρας.
Το Αμμούδι είναι μια μοναχιασμένη αμμουδιά, μια και ο πιο γειτονικός οικισμός, εκείνος της Ίνιας, απέχει κάπου 8 χμ. στ' ανατολικά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα όρμο σε σχήμα πετάλου, που τα δυο του άκρα καταλήγουν σε χαμηλούς γκρεμούς, ένα ορθόκοφτο με πετρώματα κυρίως υφαλογενούς ασβεστόλιθου κι ένα άλλο λιγότερο απότομο με πυριγενή πετρώματα. Οι γκρεμοί είναι το αδιάψευστο τεκμήριο της παλιάς στάθμης της θάλασσας. Είναι, άλλωστε, εμφανείς όχι μια αλλά δυο θαλάσσιες αναβαθμίδες στην περιοχή αυτή της Λάρας.
Η αμμουδιά, που είναι καλυμμένη με λεπτόκοκκο άμμο, έχει μήκος κάπου 350 μέτρα και πλάτος 30 μέτρα. Κάπου στο μέσο σχηματίστηκαν θίνες, δηλαδή αμμόλοφοι, 15 περίπου μέτρα ύψους, που συγκρατιούνται στη θέση τους από ομπρελώδεις σχίνους. Ο τεράστιος όγκος άμμου που εναποτέθηκε σ' αυτό τον κολπίσκο, δικαιολογεί το όνομα της αμμουδιάς, ώστε να μη χρειάζονται ετυμολογικές έρευνες.
Προστατευμένο από σφοδρούς ανέμους, ήσυχο και γαλήνιο το Αμμούδι, με πολύ καθαρά νερά, συγκεντρώνει λίγους αλλά εκλεκτικούς επισκέπτες, τους θερινούς ιδίως μήνες. Εδώ στην αμμουδιά βρίσκεται το εκκολαπτήριο χελώνων του Τμήματος Αλιείας, που εγκαταστάθηκε από το 1978, με σκοπό την προστασία και αναπαραγωγή των θαλασσίων χελώνων.