Γάλλος κληρικός του 16ου αιώνα, που επισκέφθηκε την Κύπρο και έγραψε γι' αυτήν. Ο Ντενί Ποσσό (Denis Possot) υπήρξε ιερέας στο Κουλομμιέ, μία πόλη της περιοχής Μπρι, ανάμεσα στις κοιλάδες των ποταμών Μάρνη και Σηκουάνα. Τον Μάρτιο του 1532, ως μέλος ομάδας προσκυνητών, ξεκίνησε ένα ταξίδι για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. Κατά τη διάρκεια εκείνου του ταξιδιού, οι προσκυνητές πέρασαν και από την Κύπρο τον Ιούνιο του 1532. Παρέμειναν στο νησί για αρκετές ημέρες πριν συνεχίσουν για την Παλαιστίνη. Κατά το ταξίδι της επιστροφής, πολλοί από τους προσκυνητές ασθένησαν και τέσσερις πέθαναν πριν το καράβι τους αναχωρήσει από την Κύπρο για τη Βενετία. Ο ίδιος ο Ντενί Ποσσό ασθένησε επίσης σοβαρά και πέθανε λίγο αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου του 1532, χωρίς να κατορθώσει να συμπληρώσει το ταξίδι και να επιστρέψει στο σπίτι του. Πέθανε στο καράβι και ετάφη την επομένη, στην Κρήτη.
Το κείμενο που ο Ποσσό έγραψε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, περιήλθε στα χέρια ενός ευγενούς, του Καρόλου Φιλίππου, κυρίου του Champarmoy, και τελικά είδε το πρώτο φως της δημοσιότητας στο Παρίσι το 1536. Επανεξεδόθη εκεί το 1890. Σ' αυτό υπάρχουν και αποσπάσματα από εντυπώσεις του Ποσσό από την Κύπρο.
Ο επισκέπτης, που γνώρισε την Κύπρο όταν αυτή ευρισκόταν υπό την κατοχή των Βενετών, κάνει γενικές αναφορές για την κατάσταση του νησιού τότε, δίνει μερικά γεωγραφικά στοιχεία, περιγράφει τις κύριες πόλεις του νησιού. Αναφέρεται επίσης σε μερικά από τα μνημεία της Κύπρου και σε διάφορα προϊόντα της εποχής εκείνης, καθώς και σε γεωργικές εργασίες και τρόπους γεωργικής εργασίας (λ.χ. περιγράφει το αλακάτιν, το αλώνισμα, τον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής μελισσών και παραγωγής μελιού κλπ.).
Η περί Κύπρου προσωπική μαρτυρία του Ντενί Ποσσό είναι σημαντική, διότι προσθέτει πολλά «πετραδάκια» στο ψηφιδωτό της Κύπρου του πρώτου μισού του 16ου αιώνα. Σε ελληνική μετάφραση, τα περί Κύπρου αποσπάσματα από το έργο του Ντενί Ποσσό παρετέθησαν από τον Άντρο Παυλίδη στο έργο του Η Κύπρος Ανά τους Αιώνες (τόμος 1ος, 1993, σσ. 289-293).