Ιταλός στρατιωτικός του 16ου αιώνα, καταγόμενος από τη μικρή πόλη Κρέμη, που το 1570-71 πολέμησε στην Κύπρο εναντίον των Οθωμανών εισβολέων.
Ο λοχαγός Άντζελο Γκάττο, που είχε επίσης τότε πολεμήσει στην Κύπρο, αναφέρει στην «Διήγησίν» του ότι ο Τζιοβάννι Αντώνιο Πιασέντζο υπηρετούσε στην Αμμόχωστο πριν από την έναρξη του πολέμου, ως επιλοχίας του στρατιωτικού διοικητή της πόλης, συνταγματάρχη Σκιπίωνος Πιασέντζο. Όταν δε, κατά τις παραμονές της έναρξης του πολέμου, στις 8 Ιουνίου του 1570, πέθανε από ασθένεια ο λοχαγός Αλμπερίγκο από την πόλη Πιασέντζο (εδώ το «Πιασέντζο» δεν ήταν και επίθετο), τότε ο επιλοχίας Τζιοβάννι Αντώνιο Πιασέντζο προήχθη και ανέλαβε τη διοίκηση του λόχου του αποθανόντος αξιωματικού.
Επικεφαλής αυτού του λόχου, ο Τζιοβάννι Αντώνιο Πιασέντζο πολέμησε γενναία καθ' όλη τη διάρκεια της 11μήνης σκληρότατης πολιορκίας της Αμμοχώστου από τους Τούρκους. Μάλιστα μετά την αναδιοργάνωση των (εναπομεινασών) δυνάμεων των υπερασπιστών της Αμμοχώστου, που έγινε στις 22 Ιουνίου του 1571, ο Τζιοβάννι Αντώνιο Πιασέντζο, φέροντας τώρα τον βαθμό του λοχαγού, διορίστηκε ως ένας των αξιωματικών του πύργου της Οπλαποθήκης (του πύργου στο νότιο άκρο των οχυρώσεων της Αμμοχώστου, στη γωνία των τειχών στην άκρη του λιμανιού της πόλης). Ο πύργος αυτός ήταν ένα από τα σημεία των οχυρώσεων της Αμμοχώστου που δέχθηκαν τις σφοδρότερες επιθέσεις των Τούρκων και τους αγριότερους κανονιοβολισμούς, και που άντεξαν.
Μετά την παράδοση της Αμμοχώστου στους Τούρκους (αρχές Αυγούστου του 1571), ο λοχαγός Τζιοβάννι Αντώνιο Πιασέντζο ήταν μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν αιχμάλωτοι και σιδηροδέσμιοι μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου, στις 20 Νοεμβρίου του 1571, ρίχτηκαν στη φρικτή φυλακή του Ευξείνου Πόντου.
Δεν είναι γνωστό εάν, στην τρομερή εκείνη και άθλια φυλακή, ο Τζιοβάννι Αντώνιο Πιασέντζο κατόρθωσε να επιβιώσει και να αποκτήσει αργότερα την ελευθερία του, ή όχι.