Αναφέρεται ότι είχε υπηρετήσει κατά το 1805-1808 (περίοδος Τουρκοκρατίας) ως προσωρινός δραγομάνος της Κύπρου, εκπρόσωπος του μεγάλου δραγομάνου Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου* που είχε τότε διαφύγει στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Νικολίδης (ή Νικολαΐδης) αυτός, φαίνεται ότι πιο πριν ήταν βοηθός του Κορνέσιου. Ο τελευταίος τον διόρισε ως επίτροπό του τον Ιούλιο του 1805. Τότε όμως ο Νικολαΐδης άρχισε να εκμεταλλεύεται την ισχυρή θέση του για γρήγορο κι αθέμιτο πλουτισμό σε βάρος του λαού, συνεργαζόμενος μάλιστα με τον Τούρκο κυβερνήτη της Κύπρου. Η συμπεριφορά και των δυο προς τον λαό ήταν τυραννική και αρκετοί Κύπριοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Κύπρο και να καταφύγουν στη Μικρά Ασία.
Όταν ο Κορνέσιος επέστρεψε στην Κύπρο το 1808, από έλεγχο που έκαμε διαπίστωσε ότι ο Νικολαΐδης και ο Τούρκος πασάς είχαν καταχραστεί ποσόν που σχεδόν πλησίαζε το μισό εκατομμύριο γρόσια. Γνωρίζοντας οι δυο ένοχοι την πρόθεση του Κορνέσιου να πάρει μέτρα εναντίον τους, τον υπέσκαψαν και τον συκοφάντησαν στην Πύλη, επιτυγχάνοντας την έκδοση διατάγματος για σύλληψή του. Ο Κορνέσιος κατόρθωσε να διαφύγει ξανά στην Κωνσταντινούπολη, όπου όμως τελικά εκτελέστηκε.
Ωστόσο κι ο Νικολαΐδης εξαφανίστηκε από το προσκήνιο, γιατί το 1808 διορίστηκε νέος δραγομάνος, διάδοχος του Κορνέσιου, ο Φαναριώτης Λάμπρος*.