Ευγενής του 15ου αιώνα, που επεσκέφθη την Κύπρο κι έγραψε γι’ αυτήν κατά τα τέλη του αιώνα εκείνου. Δεν έχουν διασωθεί οιεσδήποτε πληροφορίες περί του βίου του, εκτός του ότι το 1493 έκανε ένα προσκυνηματικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους μαζί με κάποιον Κόνρατ φον Πάρσμπεργκ. Τότε ήταν που πέρασαν δύο φορές από την Κύπρο, στις 19-22 Ιουλίου (καθ’ οδόν προς τους Αγίους Τόπους) και στις 31 Αυγούστου -13 Σεπτεμβρίου (επιστρέφοντας στην Ευρώπη).
Το ταξιδιωτικό κείμενο του Ράινχαρτ φον Μπέμμελμπεργκ, γραμμένο στη γερμανική υπό μορφή ημερολογίου, περιέχει και δύο αποσπάσματα για την Κύπρο. Ο επισκέπτης είχε περάσει από το νησί λίγο μετά την αναχώρηση της βασίλισσας Αικατερίνης Κορνάρο (1489) και την εκχώρησή του στην Βενετία. Πρωτοέφθασε στη Λεμεσό αφού παρέπλευσε την Πάφο και την Επισκοπή, την οποία βρήκε μισοκατεστραμμένη, όπως μισογκρεμισμένο από σεισμούς βρήκε και το φρούριό της. Περιγράφει τις καλλιέργειες και τα είδη των δέντρων στην περιοχή της Λεμεσού και τους φόβους για δραστηριότητες πειρατών γύρω από την Κύπρο, όπως και τούρκικων καραβιών.
Επιστρέφοντας από τους Αγίους Τόπους, ο επισκέπτης γνώρισε τις Αλυκές (Λάρνακα), από εκεί πήγε στην Αμμόχωστο και στο Σταυροβούνι και στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και στην Πάφο, και τελικά αναχώρησε για τη Βενετία.
Ο επισκέπτης δίνει λιγοστές πληροφορίες για όλα τα πιο πάνω μέρη, και σε διάφορες περιπτώσεις είναι ασαφής ως προς κάποια ονόματα και μερικές αναφορές του. Ωστόσο στο κείμενό του δίνονται και πληροφορίες που έχουν ιστορική αξία σήμερα. Γενικότερα, ο επισκέπτης δίνει για την Κύπρο μια εικόνα παρακμής αλλά και ερήμωσης, ιδίως επειδή δύο μόλις χρόνια πριν από την επίσκεψή του, το 1491, το νησί είχε πληγεί από ισχυρότατους σεισμούς.