Καταγόμενος από το Αγγιάρι της Ιταλίας φημισμένος στρατιωτικός μηχανικός του 16ου αιώνα, αρχαιολόγος και νομικός. Εργάστηκε στην Κύπρο κατά τις παραμονές της τουρκικής επίθεσης του 1570 και προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες, ιδίως κατά την διάρκεια της επικής 11μηνης αντίστασης της Αμμοχώστου.
Σύμφωνα προς αναφορά στο Acta Sanctorum (p. 665, καταχώρηση στις 18 του Μαρτίου), ο Ιερώνυμος Μάγγι οδηγήθηκε από θαύματα του αγίου Βαρθολομαίου του Αγγιάρι στο να εγκαταλείψει τη γυναίκα και τα παιδιά του στην Ιταλία και να έλθει στην Κύπρο το 1570 για να αγωνιστεί κατά των αλλοθρήσκων. Εργάστηκε αρχικά στις οχυρώσεις της Λευκωσίας, που ακόμη ανεγείρονταν, και αργότερα (5 Μαΐου του 1570) πήγε στην Αμμόχωστο όπου εργάστηκε σκληρά στην ενίσχυση της άμυνας της πόλης. Παρέμεινε στην πολιορκούμενη Αμμόχωστο καθ’ όλη την περίοδο των 11 μηνών της αντίστασής της, προσφέροντας σημαντικότατες υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων, εργαζόταν νυχθημερόν στην επιδιόρθωση των ζημιών που προκαλούσαν στα τείχη της πόλης οι αδιάκοποι κανονιοβολισμοί των Τούρκων. Όπως γράφει ο Α. Γάττος που έζησε την πολιορκία, μαζί με τον Ιερώνυμο Μάγγι εργάζονταν τις νύκτες πολλοί στρατιώτες (που τις ημέρες πολεμούσαν), καθώς και όλος ο πληθυσμός της Αμμοχώστου ἀπό τοῦ πρεσβυτέρου μέχρι τοῦ νεωτέρου.
Μετά την παράδοση της Αμμοχώστου, τον Αύγουστο του 1571, ο Ιερώνυμος Μάγγι συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Τούρκους. Μεταφέρθηκε στα μπουντρούμια της Κωνσταντινουπόλεως απ' όπου αποπειράθηκε να δραπετεύσει. Έγινε όμως αντιληπτός από τους Τούρκους, συνελήφθη και εκτελέστηκε με στραγγαλισμό στις 27 Μαρτίου του 1572.
Η πληροφορία που δίνεται από δύο χρονογράφους της εποχής, ότι ο ιππότης Ιερώνυμος Μάγγι βρισκόταν στη Λευκωσία όταν αυτή πολιορκήθηκε και αλώθηκε, δεν είναι σωστή, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι αυτός βρισκόταν στην Αμμόχωστο από τις 5.5.1570 (η Λευκωσία αλώθηκε στις 9.9.1570). Στην Αμμόχωστο συνεργάστηκε με τον επίσης στρατιωτικό μηχανικό Ιωάννη Μόρμορη*. Εκπληρώνοντας, πάντως, το τάμα του στον άγιο της ιδιαίτερής του πατρίδας, ο Ιερώνυμος Μάγγι συνέβαλε σημαντικά με τις γνώσεις και τα έργα του στην Αμμόχωστο στο να βρουν τον θάνατο πολλές χιλιάδες Τούρκοι μπροστά στα ισχυρά τείχη της πόλης.
Την ιστορία της ζωής του Ιερωνύμου Μάγγι έγραψε ο Κάρολος Πρόμις (Misc. di Storia ltal., I, Τουρίνο, 1862, pp. 105 κ.ε.).