Ποδοσφαιριστής. Ο 'Άντρος Ξυστούρης, ήταν ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που ανέδειξε το κυπριακό ποδόσφαιρο, με αξιοσημείωτη καριέρα σε
ΑΣΙΛ,
Απόλλωνα Λεμεσού και
Πεζοπορικό ενώ πέρασε και από τον Ολυμπιακό Πειραιώς όπου παρά το ταλέντο του και τις πρώτες θετικές εντυπώσεις που άφησε, δεν καταφέρει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Γεννήθηκε το 1941 και πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου του 1997.
Το 1972 κεντρίζει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Πειραιώς και παίρνει μεταγραφή για την Ελλάδα όμως ενώ αρχικά κερδίζει τις εντυπώσεις τελικά δεν θα μπορέσει να καθιερωθεί στους «ερυθρόλευκους» επιστρέφοντας στην Κύπρο και στον ΑΣΙΛ.
Την επόμενη περίοδο 1973/74 έρχεται μεταγραφή στον Απόλλωνα όπου αποτελεί δίδυμο με τον αείμνηστο τερματοφύλακα Γιαννάκη Παπαϊωάννου, παραμένοντας ακόμη μια περίοδο 1974/75 αυτή τη φορά δίδυμο τερματοφυλάκων με τον νεαρό τότε Σταύρο Λάμπρου και ακολούθως μεταγράφεται στον Πεζοπορικό.
Ήταν ένας τερματοφύλακας πραγματικός αίλουρος κάτω από τα δοκάρια με πλήρη έλεγχο της περιοχής του ο οποίος διακρινόταν για τις εντυπωσιακές και πολλές φορές ριψοκίνδυνες αποκρούσεις του!
Διακρινόταν για την αλτικότητα, τις θεαματικές αποκρούσεις και τον πλήρη έλεγχο της περιοχής του, αποτελώντας πραγματικό «αίλουρο» κάτω από τα δοκάρια.
Ήθος
Με ήθος και πάθος για το ποδόσφαιρο, κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη των φιλάθλων.
Πέρα από το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, ο Άντρος Ξυστούρης ήταν γνωστός για την ταπεινότητα και το ήθος του. Όσοι τον γνώριζαν μιλούσαν για έναν αληθινό τζέντλεμαν των γηπέδων, έναν άνθρωπο που έβαζε την ομάδα και το σύνολο πάνω από τον εαυτό του.