Λαϊκός ζωγράφος- γλύπτης. Γεννήθηκε στην κατεχόμενη Άσσια, το 1931 . Είναι ο νεώτερος γιος του λαϊκού ζωγράφου Μιχαήλ Χρ. Κάσιαλου. Τέλειωσε το δημοτικό σχολείο του χωριού του και ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα. Το μεράκι του για τη ζωγραφική το καλλιέργησε από τα παιδικά του χρόνια, παρακολουθώντας τον πατέρα του να ζωγραφίζει και συνοδεύοντάς τον στις διάφορες εκθέσεις του. Με τη ζωγραφική άρχισε να ασχολείται μετά το 1967.
Βλέπε λήμμα: Μιχαήλ Κάσιαλος
Το ταλέντο του στη ζωγραφική φανερώθηκε ήδη από το δημοτικό σχολείο και ο δάσκαλός του συχνά τον ενεθάρρυνε να ζωγραφίζει.. Η θητεία του στη ζωγραφική τέλειωσε εδώ, στο δημοτικό σχολείο, καθότι γυμνάσιο δεν πήγε. Καταγόταν από πολύ φτωχή οικογένεια -σκαρπάρης αρχικά ο γέρο Κάσιαλος αγωνιζόταν για τα προς το ζειν.
Βλέπε: Εφημερίδα Πολίτης- Ο πατέρας μου Μιχαήλ Κκάσιαλος
Πήγαινε στα πανηγύρια μαζί με τον πατέρα του. Εκεί ο γέρο Κάσιαλος πουλούσε τα έργα που έκανε πάνω σε τζάμι. Ήταν διάφορες ζωγραφιές, λουλούδια, συγκεκριμένα τριαντάφυλλα -το αγαπημένο του θέμα. Έκανε και κάδρα πάνω σε ξύλο και έγραφε διάφορες φράσεις ή γνωμικά όπως «Καλημέρα», «Χρόνια πολλά» κ.ά.
Βλέπε: Ψηφιακός Ηρόδοτος- Αρχείο ΡΙΚ
Ο γέρο Κάσιαλος συνήθιζε πάντοτε να παροτρύνει τον νεαρό γιο του να αρχίσει να δημιουργεί. Του έλεγε κάθε τόσο: «Δοκίμασε». Ο Κυριάκος Κάσιαλος έφυγε το 1955 για την Αγγλία, για μια καλύτερη ζωή, αφού τα πράγματα στην Κύπρο δεν ήταν ευνοϊκά. Επέστρεψε το 1967 και εγκαταστάθηκε στην Άσσια, όπου έζησε μέχρι το 1974, όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του. Πήγε τότε στη Λάρνακα.
Άρχισε να ζωγραφίζει συστηματικά στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν συνταξιοδοτήθηκε. Τα θέματά του είναι παρμένα από τη ζωή στην ύπαιθρο, από σκηνές μιας άλλης εποχής. Ζωγραφίζει σκηνές που του θυμίζουν τη ζωή στην Άσσια.
Πηγή