Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ. Ο Γεάδης Γεάδη γεννήθηκε το 1984 στη Λευκωσία και διαμένει στην Αγλαντζιά. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός και με πλούσια ιστορία στο χώρο, φωτογράφος Μιχάλης Γεάδης ή αλλιώς «Φώτο Γεάδης», με καταγωγή από το Μυλικούρι, ο οποίος συμμετείχε και στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 55-59. Είναι γόνος της οικογένειας Γεωργιάδη, συγγενής με τον στενό συνεργάτη του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, Αντώνη Γεωργιάδη. Η μητέρα του είναι πρόσφυγας από την κατεχόμενη Σκυλλούρα.
» Βλέπε βίντεο: Γεάδης Γεάδη, εφόλης της ύλης συνέντευξης
Σπουδές
Κατά την στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε στο 70 ΤΜΧ. Ακολούθως, σπούδασε Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science), ενώ το 2020 απέκτησε σχεδόν με άριστα πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μιλάει 3 γλώσσες. Ελληνική (μητρική), αγγλική και τουρκική.
Συμπληρωματικά ασχολήθηκε ερευνητικά με τα πιο κάτω:
Εργασία
Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες ως τεχνικός και συντηρητής ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς επίσης στα Κυπριακά Ταχυδρομεία και σε γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο. Από το 2016 και εντεύθεν εργάζεται ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης του Ε.ΛΑ.Μ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Πολιτική
Από νεαρή ηλικία ήταν ενεργός πολίτης, με έντονη συμμετοχή στα κοινά, συμμετείχε ενεργά σε εθνικά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες μαζί με διάφορες αυτόνομες μαθητικές και φοιτητικές παρατάξεις. Παρόλο που ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, ουδέποτε υπήρξε κομματικοποιημένος, αφού οι εθνικές του αντιλήψεις δεν ταυτίζονταν με καμμιά από τις τότε κομματικές παρατάξεις.
Από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) εντάχθηκε ενεργά στις γραμμές του Κινήματος, όπου διετέλεσε Επαρχιακός Λευκωσίας, ενώ μέχρι και σήμερα ανήκει στο Πολιτικό Συμβούλιο και είναι Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αρθρογραφεί κείμενα ιδεολογικής φύσεως αλλά και άρθρα σχετικά με το Κυπριακό, τις διεθνείς σχέσεις, την γεωπολιτική - γεωστρατηγική, την οικονομία, το μεταναστευτικό και την επικαιρότητα. Άρθρα του φιλοξενήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα και εφημερίδα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), σε διάφορες καθημερινές εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και στα εγνωσμένου κύρους περιοδικά Foreign Affairs, Huffington Post και New Economy.
Στις Ευρωεκλογές του 2014, στις Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές του 2016 κατήλθε ως υποψήφιος του Κινήματος. Στις ευρωεκλογές του 2019, ήταν ξανά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), όπου έλαβε περίπου 8000 ψήφους παγκύπρια.
Εξελέγη ως ο πρώτος ευρωβουλευτής στην ιστορία του ΕΛΑΜ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.
Πηγή: