Λογιστής, πολιτικός και οικονομικός αναλυτής. Ο Χρήστος Π. Παναγιωτίδης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1945. Αποφοίτησε από το τότε εξατάξιο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και σπούδασε χρηματοοικονομική και διοικητική λογιστική στην Αγγλία, στο City University και, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Salford University.
Είναι Μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών Ελεγκτών του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Ελλάδος και της Κύπρου. Άσκησε το επάγγελμα του Ορκωτού Λογιστή Ελεγκτή, κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα, ως συνέταιρος σε μεγάλες διεθνείς λογιστικές εταιρείες. Αφυπηρέτησε το 2015. Στη συνέχεια, για μία δεκαετία, υπήρξε τακτικός (εβδομαδιαίος) πολιτικός και οικονομικός αρθρογράφος των δύο αρχαιότερων ημερήσιων εφημερίδων της Κύπρου, της ελληνόφωνης Αλήθειας και της αγγλόφωνης Cyprus Mail. Τη δεκαετία του ’90, εκδόθηκαν δύο λογιστικά βιβλία του με τίτλους «Ηλιόλουστη Λογιστική» και «Συστήματα Εσωτερικού Ελέγχου», ενώ το 2019 εκδόθηκε σε βιβλίο, από τις Εκδόσεις Παπαζήση, μια σειρά άρθρων του της περιόδου 2015-18, υπό τον τίτλο «Ο Κατάντης – Η Κατρακύλα του Κυπριακού». Τον Μάρτιο 2024, κυκλοφόρησε, από τον ίδιο εκδότη, το βιβλίο του «Η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και η Κυπριακή Καταστροφή του 1974 – Ένα συγκριτικό αφήγημα».
Ήταν, μαζί με τον Νομπελίστα Οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη και τον διακριθέντα Ορκωτό Λογιστή Ελεγκτή, Νίκο Συρίμη, ο συγγραφέας της Λευκής Βίβλου, η οποία παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους – ύστερα από προσπάθειες είκοσι ετών – δεν έχει λειτουργήσει στην Κύπρο το «Πόθεν Έσχες» των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων και διατύπωσε μια ολοκληρωμένη σειρά εισηγήσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης υπηρέτησε ως ο συντονιστής/εισηγητής μιας 12μελούς ομάδας διακεκριμένων Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων πολιτών, γνωστής ως «Δεξαμενή Σκέψης της Ανατολικής Μεσογείου», η οποία συνέταξε και δημοσιοποίησε μια ολοκληρωμένη μελέτη/πρόταση για την επίλυση του «Κυπριακού Προβλήματος».
Πηγή