Ακρωτήρι της επαρχίας Λάρνακας, στα νοτιοανατολικά του χωριού Περβόλια, δίπλα στον φάρο του Κιτίου. Τόσο το ακρωτήρι, όσο και ο φάρος κι ακόμη ο γειτονικός ομώνυμος μεσαιωνικός πύργος (περί τα 1.750 μέτρα βόρεια του φάρου), βρίσκονται στη διοικητική έκταση των Περβολιών και όχι του Κιτίου όπως λανθασμένα επεκράτησε να θεωρούνται.
Το ακρωτήρι οφείλει τη δημιουργία του στα σχετικά ανθεκτικά αμμοχάλικα που το περιζώνουν. Προσεγγίζεται από ασφαλτόστρωτο δρόμο που ξεκινά από το χωριό Περβόλια.
Ο φάρος του Κιτίου, που απέχει 2,5 χμ. από τα Περβόλια, είναι από τους πιο παλαιούς φάρους της Κύπρου. Έχει ύψος γύρω στα 22 μέτρα και είναι κτισμένος με ασβεστολιθική πέτρα. Σύμφωνα με τις επίσημες απογραφές πληθυσμού, ο φάρος εκατοικείτο το 1901 από 8 άτομα που μειώθηκαν στα 2 το 1911. Σήμερα λειτουργεί με φωταέριο. Δίπλα στο ακρωτήρι και κοντά στο φάρο του Κιτίου κτίστηκε το τουριστικό χωριό «Φάρος Βίλλεϊτζ», δυναμικότητας 332 κλινών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή κτίζονται και αρκετά άλλα τουριστικά καταλύματα.
Το ακρωτήρι ήταν γνωστό με την ονομασία Δάδες κατά την Αρχαιότητα, η οποία αναφέρεται τόσο από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο, όσο και από τους νεότερους Κ. Μυριανθέα και Ιάκωβο Ραγκαβή. Το ακρωτήρι αναφέρεται με την ονομασία Κίτιον από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Τζιοβάννι Μαρίτι (18ος αι.), γράφει ότι το χωριό Κίτι πήρε την ονομασία του από το ομώνυμο ακρωτήρι, ενώ συνέβη το αντίθετο αφού το Κίτι διασώζει την αρχαιότατη ονομασία της κοντινής πόλης του Κιτίου, της σημερινής Λάρνακας.
Είναι ακόμη πιθανό ότι το ακρωτήρι ήταν γνωστό με την ονομασία Κίτιον από τους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες, εάν ο Σταδιασμός (σύγγραμμα ανώνυμου γεωγράφου του 4ου μ.Χ. αιώνα) είναι το ακρωτήρι που εννοεί — όπως είναι το πιθανότερο — όταν σημειώνει ότι η απόσταση ἀπό τοῦ Κιτίου τῆς Κύπρου είς Ἀσκάλωνα στάδιοι ,γτ' [=607.200 μέτρα]. Και ήταν φυσικό να ονομαζόταν ακρωτήρι του Κιτίου, αφού όσοι ταξίδευαν με καράβια από τα νότια και τα δυτικά έπρεπε να παραπλεύσουν το ακρωτήρι για να συναντήσουν το Κίτιον.
Το ακρωτήρι είναι απότομο και το ύψος του κυμαίνεται γύρω στα 10 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Πιθανό να υφίστατο σ’ αυτό φάρος και κατά την Αρχαιότητα, εξ ου και η αρχαία ονομασία του: Δάδες.