Στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό σπίτι στο χωριό Κάτω Δρυς και είναι αφιερωμένο στους Κύπριους εθελοντές των Βαλκανικών πολέμων του 1912 και κυρίως στον Ιωσήφ Τσαμίλλη ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην συγκεκριμένη οικία. Το μουσείο δημιουργήθηκε το 2003 από τον Ιάκωβο και Έλλη Κορνιώτη.
Βλέπε λήμμα: Βαλκανικοί πόλεμοι- Η συμμετοχή των Κυπρίων εθελοντών
Είναι κτισμένο σε δύο επίπεδα, το καθένα από τα οποία φιλοξενεί τρία δωμάτια. Το κάθε δωμάτιο κατέχει τη δική του θεματολογία. Το πρώτο δωμάτιο του κάτω επιπέδου είναι αφιερωμένο στη μελισσοκομία. Υπάρχουν εκθέματα όπως παλιές κυψέλες, κηρήθρες, παλιές μελισσοκομικές στολές. Υπάρχουν αντικείμενα παλιάς και νέας μελισσοκομίας και παρουσιάζεται ο τρόπος λειτουργίας της κοινωνίας των μελισσών, αλλά και πώς φτιάχνεται το μέλι, η γύρη, ο βασιλικός πολτός και διάφορα κέρινα κατασκευάσματα.
Βλέπε λήμμα: Μέλι- μέλισσα
Στην άλλη γωνιά του δωματίου βρίσκονται εκθέματα που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο παρασκευαζόταν παλιά η Ζιβανία καθώς και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν όπως ο παλιός αποστακτήρας. Στους τοίχους του δωματίου υπάρχουν φωτογραφίες μιας άλλη εποχής που μας φέρνουν πιο κοντά στον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας και παρασκευής των προϊόντων αυτών.
Βλέπε λήμμα: Ζιβανία
Στην επόμενη ενότητα περιλαμβάνεται μια πλούσια συλλογή εργαλείων που χρησιμοποιούσαν οι γεωργοί και φωτογραφίες για την αγροτική ζωή, ενώ στην τρίτη ενότητα είναι το μαειρκό, η παλιά κουζίνα με τα μαγειρικά σκεύη, σκεύη αποθήκευσης τροφίμων καθώς και άλλα οικιακά σκεύη. Στο επόμενο επίπεδο, στον πάνω όροφο υπάρχει ο αργαλειός και μια μεγάλη συλλογή υφαντών, μεταξωτών υφασμάτων και ένα παραδοσιακό σκαλιστό κρεβάτι, ενώ στην επόμενη ενότητα σε δύο δωμάτια παρουσιάζεται ιστορικά το περιβόητο λευκαρίτικο κέντημα, ξακουστό σε όλη την Κύπρο, αλλά και διάφορα έγγραφα, σημειωματάρια, ενδύματα και φωτογραφίες.
Βλέπε λήμμα: Λευκαρίτικο κέντημα
Στην αυλή του μουσείου ο επισκέπτης επίσης θα δει πιθάρια, τζιβέρκια, αποστακτήρα ζιβανίας, φούρνο, βούρνα για πλύσιμο ρούχων.