Ο Κυριάκος Χρίστου γεννήθηκε στην Κισσόνεργα το 1915 και πέθανε στις 13 Νοεμβρίου 2013.
Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο του χωριού του και η επιθυμία του ήταν να συνεχίσει στο γυμνάσιο. Η φτώχια όμως τον ανάγκασε να εγκαταλείψει κάθε όνειρο για γυμνασιακή μόρφωση. Στα 13 του χρόνια πηγαίνει να μάθει την τέχνη της ραπτικής. Για πέντε χρόνια ήταν μαθητευόμενος ράφτης με ελάχιστη αμοιβή. Σε ηλικία 20 χρόνων ο Κυριάκος Χρίστου κατορθώνει να ανοίξει το δικό του ραφτάδικο.
Το 1938 εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου και το 1941 αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του ΑΚΕΛ. Κατατάχτηκε εθελοντικά στο Κυπριακό Σύνταγμα που πολέμησε μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά το κάλεσμα του ΑΚΕΛ της 16ης Ιουνίου 1943.
Αρχικά υπηρέτησε στην Αίγυπτο και στη συνέχεια στην Ιταλία. Το τέλος του πολέμου τον βρήκε στην Μπολόνια. Τότε αναμίχθηκε στο κίνημα των Κυπρίων στρατιωτών για την αποστράτευση τους.
» Βλέπε λήμμα: Ένωση Κυπρίων Αποστράτων
Δις εις φυλακήν
Για το λόγο αυτό φυλακίστηκε από τους Βρετανούς στο στρατόπεδο της Χατάτπα στην έρημο της Αιγύπτου, μαζί με εκατοντάδες Κύπριους. Απελευθερώθηκαν το 1946.
Στις 13 Δεκεμβρίου 1955 το ΑΚΕΛ κηρύχθηκε παράνομο από τους Άγγλους και ο Κυριάκος Χρίστου μαζί με άλλα 140 στελέχη του συνελήφθη και κρατήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Δεκέλεια. Στις 22 του Δεκέμβρη με την βοήθεια συντρόφων του μέσα και έξω από το στρατόπεδο οργανώνεται η απόδραση του – μαζί με τον Παύλο Γεωργίου, επίσης μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ – και μεταφέρεται στην Λάρνακα, όπου αναλαμβάνει υπό καθεστώς παρανομίας ως Επαρχιακός Γραμματέας. Η παρανομία του ΑΚΕΛ ήρθη το 1959, οπότε και ο Κυριάκος Χρίστου επανήλθε στην Λεμεσό.
Στέλεχος ΑΚΕΛ
Διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου (1942-1943), του ΑΚΕΛ Λάρνακας και του ΑΚΕΛ Λεμεσού (1950-1989). Για περισσότερα από σαράντα χρόνια ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ.
Εκλέχτηκε βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1981 στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ για την Δ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1985 για την Ε΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Ως βουλευτής, διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και Άμυνας, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «95 χρόνια – πορεία ζωής και αγώνα» (2010) στο οποίο καταγράφεται αυτοβιογραφικά η ζωή, οι αγώνες και η δράση του.
Ήταν νυμφευμένος με την Αντιγόνη Αρτέμη με την οποία απέκτησε τρεις γιους. Τον πολιτικό και επί σειρά ετών Δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου το γιατρό Αρτέμη Χρίστου και τον πολιτικό μηχανικό ΄Αγγελο Χρίστου.
Πηγές: