Σεφ- δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στη Λεμεσό και πέθανε στη Λευκωσία στις 9 Ιανουαρίου 2023.
Μεγάλωσε στη Λευκωσία όπου αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Στη δευτέρα λυκείου ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ζήτησε από τον γλύπτη Ιωάννη Νοταρά να φτιάξει το άγαλμα της Ελευθερίας (το οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα στο πάρκο Μνήμης στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου). Ο γλύπτης χρειαζόταν ένα κορίτσι να ποζάρει για το πρόσωπο της ελευθερίας κι επέλεξε τη Νίνα. «Ήταν εντολή από το σχολείο και το άγαλμα ήταν παραγγελία του Αρχιεπισκόπου, έτσι έπρεπε να το κάνω. Πήρε οχτώ χρόνια στον γλύπτη να το ολοκληρώσει γι’ αυτό δεν έγιναν ποτέ τα εγκαίνια. Μέχρι να το παραδώσει έγινε η εισβολή». Σ’ αυτά τα χρόνια, όμως, γνώρισε τον νεαρό αρχιτέκτονα Πεύκιο Γεωργιάδη στον οποίο ανατέθηκε να φτιάξει τη βάση του αγάλματος. Η γνωριμία τους έφερε μια βαθιά φιλία και το καλοκαίρι της αποφοίτησης εργάστηκε στο γραφείο του μαθαίνοντας αρχιτεκτονικό σχέδιο. Αργότερα σπούδασε μαθηματικά στο Λονδίνο και με την επιστροφή της στην Κύπρο παντρεύτηκε και ακολούθησε τον άνδρα της στη διεθνή του σταδιοδρομία στο Γραφείο Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών.
Μεταξύ των χωρών που έζησαν ήταν το Σουδάν όπου υπήρχε μεγάλη ελληνική παροικία και εκείνα τα χρόνια εξάσκησε τη μαγειρική της. Αργότερα στη Γενεύη, ανακάλυψε τα «προγράμματα μαθήσεως» όπου παρακολούθησε διάφορες σειρές μαθημάτων και σεμινάρια. Το 1995 επέστρεψε στην Κύπρο και άνοιξε μια σοκολατερί-καφέ, κατά τα γαλλοελβετικά πρότυπα, με ελβετικά σοκολατάκια, καλό καφέ και διάφορα γλυκά και ελαφρά πιάτα.
Όταν η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» κυκλοφόρησε τις «Χρυσές Συνταγές» ξεκίνησε η συνεργασία της με το συγκρότημα. Εργάστηκε στις Σελίδες και ύστερα στις Συνθέσεις, το Down Town, το Taste και άλλα έντυπα, ενώ ανέλαβε τα κείμενα και την επιμέλεια της «Βιβλιοθήκης Γεύσης», βιβλίων των μεγάλων Κυπρίων σεφ.
Πηγή
Νίνα Θεοχαρίδου- Η γυναίκα που ταύτισε το όνομα της με τις Χρυσές Συνταγές