Άγγλος μελετητής, που εξέδωσε στα 1818 και 1820 δυο τόμους με εργασίες για την «Ευρωπαϊκή και Ασιατική Τουρκία» και για «διάφορες χώρες της Ανατολής», στους οποίους περιλαμβάνονται και αναφορές καθώς και διάφορες πληροφορίες που αφορούν την Κύπρο.
Ο πρώτος τόμος του Γουάλπολ εξεδόθη στο Λονδίνο στα 1818 κι έχει τίτλο «Memoirs relating to European and Asiatic Turkey». Ο δεύτερος τόμος, που εξεδόθη επίσης στο Λονδίνο στα 1820, έχει τίτλο «Travels in various countries in the East».
Για την έκδοση των έργων αυτών, ο Γουάλπολ επεξεργάστηκε κείμενα διαφόρων άλλων Άγγλων περιηγητών, σ' ό,τι δε αφορά την Κύπρο, άντλησε από κείμενα των ακολούθων πέντε:
1) Dr. J. Sibthorp, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κύπρο στα 1787 κι είχε ασχοληθεί με την πανίδα και τη χλωρίδα του νησιού, καθώς και με τη θαλάσσια ζωή, κι είχε καταρτίσει, μεταξύ άλλων, κατάλογο με τα επιστημονικά, τα κοινά και τα κυπριακά ονόματα των πουλιών, των ζώων, των ερπετών και των ψαριών που κατόρθωσε να βρει στην Κύπρο. Ο Dr. Sibthorp είχε περιλάβει τις παρατηρήσεις του από την Κύπρο στο βιβλίο «Flora Graeca». Πέθανε στα 1796.
2) W.M. Leake, στρατιωτικός και ταυτόχρονα μελετητής των ελληνικών αρχαιοτήτων και της ελληνικής τοπογραφίας, που επεσκέφθη την Κύπρο στα 1800 κι είχε γράψει εντυπώσεις. Γεννήθηκε στα 1777 και πέθανε στα 1860.
3) Dr. Hume, ο οποίος επεσκέφθη την Κύπρο τον Ιούλιο του 1801 κι είχε κι αυτός γράψει εντυπώσεις από την επίσκεψή του στο νησί κι είχε, μεταξύ άλλων, καταρτίσει κατάλογο φυτών που είχε συλλέξει στις περιοχές Λάρνακας και Λεμεσού.
4) Domenico Sestini, ξάδελφος του Τζιοβάννι Μαρίτι*, που επεσκέφθη την Κύπρο στα 1782 κι είχε καταρτίσει, μεταξύ άλλων, κατάλογο φυτών που είχε συλλέξει μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στις περιοχές Λάρνακας και Αμμοχώστου.
5) William George Browne, καθηγητής ανατολικών σπουδών στην Οξφόρδη, γεννήθηκε στο Λονδίνο στα 1768 και δολοφονήθηκε κοντά στην Τεχεράνη στα 1813. Επεσκέφθη την Κύπρο τον Αύγουστο του 1802.