Γιατρός, ακτιβιστής. Γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1964 στην Αφρική όπου εργάζονταν οι γονείς του, ο πατέρας του ως γιατρός με καταγωγή τον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού και η μητέρα του ως προϊστάμενη νοσοκόμα, με καταγωγή τα Λιμνιά Αμμοχώστου.
Όταν τελείωσε το Γυμνάσιο υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία είκοσι έξι (26) μήνες (1981-1983) στις Δυνάμεις Καταδρομών. Στη συνέχεια πήγε στην πρώην Δυτική Γερμανία για σπουδές στην ιατρική. Μετά το τρίτο έτος των σπουδών του, κέρδισε υποτροφία του DAAD (Deutsche Akademische Austauschdienst) την οποία συνέχισε να παίρνει και μετά το πέρας των σπουδών του όταν έκανε μεταπτυχιακά στις τροπικές νόσους, νόσους πλοίων, νόσους λιμανιών, AIDS, στο «Bernhard Nocht Institut für Tropenmedizin» του Αμβούργου. Επίστρεψε στην Κύπρο το 1993 και έκανε την εξάσκησή του στην παθολογία, στην αρχή στο παλαιό και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Συμπλήρωσε και την εξάσκησή του στη χειρουργική, στο παιδοχειρουργικό τμήμα, κάτω από την επίβλεψη της παιδοχειρουργού Ελένης Θεοχάρους.
Ακτιβιστική δράση
Το 1993 ενώ έκανε την εξάσκησή του στην παθολογία, πάλευε για να διορθώσει τα κακώς έχοντα. Κάποτε πήγε στο νοσοκομείο ο υπουργός υγείας Μανώλης Χριστοφίδης. Σε σύσκεψη που έγινε τους ανέφερε ένα σωρό προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ασθενείς αλλά και άλλες λανθασμένες καταστάσεις. Ακολούθησε λογομαχία και μετά από καταγγελία που του έκανε ο αρχηγός της αστυνομίας των αγγλικών βάσεων θέλησαν να τον τιμωρήσουν μεταθέτωντάς τον στην Πάφο. Αρνήθηκε να συμμορφωθεί οπότε αναγκάστηκε να φύγει και άρχισε να δημοσιεύει στις εφημερίδες κάτω από τον τίτλο «Από το ημερολόγιο ενός γιατρού» «σκάνδαλο αριθμός ένα…»,
Αντίδραση για την επίσκεψη της Ελισάβετ
Στις 19 Οκτωβρίου 1993, κατά την επίσκεψη στην Κύπρο της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ, επιτέθηκε εναντίον Βρετανών αξιωματικών, αλλά και της ίδιας της βασιλικής λιμουζίνας, διαμαρτυρόμενος για την παρουσία της στο νησί, αλλά και για την πρόθεση των Αρχών να την τιμήσουν. Ο 29χρονος τότε γιατρός, επιτέθηκε λεκτικά σε Άγγλο Αξιωματικό -ο οποίος επέβλεπε αιμοδοσία προς τιμήν της Βασίλισσας.
Ακολούθησε απεργία πείνας και δίψας επειδή παρά τις διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας τον συνέλαβαν για την κατάληψη του δημαρχείου Λεμεσού, ενώ ταυτόχρονα η Αστυνομία φρόντισε να εκδοθεί από το δικαστήριο προληπτικό ένταλμα κράτησης με την δικαιολογία ότι ελεύθερος ήμουν πιο επικίνδυνος για την βασίλισσα της Αγγλίας παρά κρατούμενος. Με τις χειροπέδες που μου είχαν φορέσει έσπασε τον ανεμοθώρακα της βασιλικής ρολς ρόις την οποίαν πήραν μέσα στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού για να προστατέψουν.
Ο ίδιος αρνήθηκε και τις τρεις κατηγορίες και λίγες μέρες μετά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, μέχρι την δίκη της υπόθεσης του.
Βλέπε Βίντεο: Ελισάβετ και Κύπρος, γνωστές και άγνωστες ιστορίες
Όπως δήλωνε ο ίδιος ο λόγος που λειτουργούσε με αυτό τον τρόπο, ήταν για να μπορέσει να μεταδώσει άμεσα και αποτελεσματικά τις ξεκάθαρες πολιτικές του θέσεις. Ο Αριστείδου, μεταξύ άλλων, αποκαλούσε κατοχικά στρατεύματα τις Βρετανικές Αρχές στο νησί αλλά και τη Βασίλισσα δολοφόνο.
Βλέπε Βίντεο: Η κάθοδος της βασίλισσας Ελισάβετ
Εναντίον των Αγγλικών Βάσεων στράφηκε και στις 11 Αυγούστου του 1996 ηγούμενος άοπλων διαδηλωτών και οδήγησε μέσω των βάσεων περιοχών τους διαδηλωτές στις κατεχόμενες περιοχές Αμμοχώστου κατά τη διάρκεια της αντικατοχικής εκδήλωσεις που έγινε στη Δερύνεια στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου και σκοτώθηκε ο Τάσος Ισαάκ.
Έχει λάβει μέρος σε αποστολές στο Αρτσάχ «Ναγκόρνο Καραμπάχ» και σε ένα στρατόπεδο Κούρδων στη Συρία. Συμμετείχε στην εκστρατεία διαφώτισης και συμπαράστασης των γυναικών του οδοφράγματος στις Πορείες Γυναικών προσφέροντας ταυτόχρονα σε ξένους περιηγητές αλλά και ντόπιους τα βιβλία μου δωρεάν, ενώ συμμετείχε στις δράσης της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου.
Το 2016 έθεσε υποψηφιότητά για τη δημαρχεία της Λεμεσού.
Πηγή
Polignosi