Δημοσιογράφος. Ο Κώστας Γεννάρης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 13 Σεπτεμβρίου 1946 και φοίτησε στο Λανίτειο Γυμνάσιο. Αργότερα σε μεγαλύτερη ηλικία πήρε απολυτήριο από νυκτερινό σχολείο. Ήταν ιδιαίτερα φιλομαθής. Παρακολούθησε νομικά και εργασιακές σχέσεις και έκανε συνδικαλιστικές σπουδές στο Λονδίνο.
Στο Λονδίνο
Ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος το 1968. Συνεργάστηκε με βρετανικά έντυπα, όπως την Guardian, τη SundayTmes και ειδικά το διερευνητικό επιτελείο της INSIGHT, το Radio Dublin και την Ελληνική Υπηρεσία του BBC. Συνεργάστηκε επίσης στην έκδοση των παροικιακών εφημερίδων «Ο Κόσμος», «Νέα Δημοκρατία», υπό τον δάσκαλο της δημοσιογραφίας Γιάννη Κάτρη, με την Ελεύθερη Ελλάδα, κα. Στις 15 Ιουλίου 1974 εξέδωσε με χρηματοδότηση από την παροικία του Λονδίνου την εφημερίδα Ελεύθερη Κύπρος.
Στην Κύπρο
Επέστρεψε στην Κύπρο αρχές του 1977 και συνεργάστηκε με τον Φιλελεύθερο και την Κύπρο. Ανέλαβε αρχισυντάκτης στις εφημερίδες Ελεύθερη Κύπρος και Ελευθεροτυπία και συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Οργάνωσε και διεύθυνε το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1989 και εργάστηκε από τότε στο ΡΙΚ. Συνεργάστηκε με το CNN, το Al Jazeera και το Euronews. Διετέλεσε ανταποκριτής της Καθημερινής και της ΕΡΤ.
Κυπριακό
Ανέλαβε αποστολές τόσο για το Κυπριακό, καλύπτοντας συνομιλίες στη Γενεύη, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Γκλιόν, στις Βρυξέλλες, στο Μπούρκενστοκ και βεβαίως στην Κύπρο, Αποστολές κάλυψε στη Βοσνία, στο Λίβανο. Στη Συρία, στο Ισραήλ και Παλαιστίνη και στην Τουρκία.
Παρουσίασε πάνω από 100 έρευνες και ντοκυμαντέρ για το Κυπριακό, αρκετές σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ανδρέου και τις παρενέργειες του, εξασφαλίζοντας συνεντεύξεις από όλες τις προσωπικότητες που είχαν πρωταγωνιστήσει: Ετσεβίτ, Ντενκτάς, Γκιούλ, Ταλάτ, Έρογλου, Παπανδρέου, Ράλλη, Βρετανούς, αμερικανούς και άλλους.
Για το Κυπριακό έγραψε 4 βιβλία:
Η Ένωση Συντακτών
Ο Κώστας Γεννάρης πέθανε στις 30 Δεκεμβρίου 2019. Σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Κύπρου ανέφερε: "Ως δημοσιογράφος, ο Κώστας Γεννάρης διακρινόταν για την αναλυτική του δεινότητα, την τεκμηρίωση και τη νηφαλιότητα των επιχειρημάτων του, αλλά και τη διεισδυτική του ματιά πίσω και πέρα από τα πασιφανή γεγονότα της πρώτης γραμμής. Δεκάδες εκτενή τηλεοπτικά ρεπορτάζ του, συναφή ντοκιμαντέρ αλλά και συνεντεύξεις με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα διεθνούς εμβέλειας, θα παραμείνουν ουσιαστική παρακαταθήκη για την ιστορία και τα επιτεύγματα της κυπριακής δημοσιογραφίας. Ο Κώστας Γεννάρης έγινε μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου το 1992 και έφερε αριθμό μητρώου 467. Τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε δραστηριότητα στον Κλάδο Βετεράνων Δημοσιογράφων της ΕΣΚ και ήταν αναπληρωματικό μέλος της αρμόδιας επιτροπής. Το ενδιαφέρον του για τα κοινά της δημοσιογραφικής οικογένειας ήταν αδιάπτωτο και παρακολουθούσε ανελλιπώς την όλη δραστηριότητα της ΕΣΚ».
Πηγή: