Με την ονομασία αυτή υπάρχουν πολλά τοπωνύμια σε διάφορα μέρη της Κύπρου. Η ονομασία, που έχει ρίζα λατινική, σημαίνει επίπεδο χωράφι. Τα κυριότερα τέτοια τοπωνύμια (εκτός από το χωριό Κάμπος και τον ομώνυμο ποταμό), είναι:
- Κολπίσκος της Καρπασίας, βόρεια του χωριού Επτακώμη.
- Μικρός οικισμός κοντά στο χωριό Μαραθόβουνο, που έχει πλέον ερημωθεί.
- Τοποθεσία μεταξύ του χωριού Προδρόμι και της τοποθεσίας Λατσί, στην επαρχία Πάφου. Υφίστανται ενδείξεις για ύπαρξη, εκεί, νεολιθικού οικισμού. Βρέθηκαν κάποια αρχαία αντικείμενα το 1960.
- Πιθανώς παλαιός μικρός οικισμός, και σημερινή τοποθεσία, περί τα 2 χμ. Νότια του χωριού Ορόκλινη της επαρχίας Λάρνακας. Εκεί υπάρχουν ίχνη παλαιού οικισμού.
- Τοποθεσία μεταξύ Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.
- Τοποθεσία πολύ κοντά στο χωριό Στρουμπί της επαρχίας Πάφου. Το 1965 ανευρέθησαν στην περιοχή αυτή κατάλοιπα αρχαίου ιερού που χρονολογείται στην Κυπροκλασσική εποχή.
- Τοποθεσία κοντά στο χωριό Γερμασόγεια.
- Τοποθεσία (γνωστή και ως Κάτω Κάμπος) μεταξύ των χωριών Καλλέπεια και Πιτταρκού. Λέγεται ότι υφίστατο κάποτε στην περιοχή αυτή μοναστήρι, αφιερωμένο στον άγιο Θεόδωρο.
- Με την ονομασία Κάμπος του Μύλου υπάρχει τοποθεσία στο χωριό Μαθιάτης και άλλη κοντά στο χωριό Ορούντα. Επίσης πολλά τοπωνύμια με πρώτο συνθετικό την ονομασία Κάμπος και δεύτερο το όνομα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, υπάρχουν πάρα πολλά σε διάφορες περιοχές. Μεταξύ αυτών: Κάμπος του Παπά (Μοναγρούλλι), Κάμπος του Φεσά (Ποτάμι), Κάμπος του Αγά (Πέτρα), Κάμπος του Σιμωνή (Κοφίνου), Κάμπος του Ρηάτικου (Κελοκέδαρα), Κάμπος του Σκοτωμένου (Γερόλακκος), Κάμπος του Βαρτάλη (Σουσκιού˙ στην περιοχή αυτή υπάρχει αρχαιολογικός χώρος) κλπ.
Πηγή:
Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια