Ονομασία παλαιού οικισμού, που υφίστατο πιθανότατα κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας και αργότερα, και που δεν υφίσταται πια. Βρισκόταν περί τα 2 χμ. νοτιοδυτικά του χωριού Γαστριά και όχι μακριά από το δρόμο προς το Πογάζι Αμμοχώστου.
Πρόκειται, πιθανότατα, για τον οικισμό με το ίδιο όνομα, που ο ντε Μας Λατρί αναφέρει ότι αποτελούσε φέουδο το οποίο ανήκε στους Ναΐτες ιππότες και που περιήλθε, μετά τη διάλυση του τάγματός τους, στους Ιωαννίτες ιππότες. Σε παλαιούς χάρτες της Κύπρου ο οικισμός κοντά στα Γαστριά βρίσκεται σημειωμένος ως Camara.
Ο Φλώριος Βουστρώνιος (16ος αι.) αναφέρει τις Καμάρες σαφώς ως ένα των χωριών που ανήκαν στο Τάγμα των Ναϊτών και που μετά τη διάλυσή του (1313) περιήλθαν στην κατοχή των Ιωαννιτών. Αναφέρει τις Καμάρες μαζί με τα γειτονικά τους Γαστριά (Il casali Gastria et Camares). Στο χάρτη του Ab. Ortelius (1572), Tastria και Camara.
Αναφέρεται ότι ο οικισμός Καμάρες (οι) ή Καμάρα (η) εγκαταλείφθηκε το 1864, όταν Τούρκοι από τη Σκάλα σκότωσαν τον γιο κάποιας Χατζηβασιλούς (Ν.Γ. Κυριαζής, Τά Χωριά τῆς Κύπρου, 1952, σ. 89). Ο οικισμός περιλαμβάνεται και στον κατάλογο του Ταλαάτ, της περιόδου της Τουρκοκρατίας (συγκεκριμένα του 1843).
Όπως αναφέρει ο Γ. Φραγκούδης, ο οικισμός αυτός βρισκόταν σε παραθαλάσσια τοποθεσία απέναντι από το χωριό Τρίκωμο, όπου λειτουργούσε αγκυροβόλιο. Ο ντε Μας Λατρί, εξάλλου, γράφει επίσης ότι οι γυναίκες του χωριού αυτού υποστήριζαν το δικαίωμα να έχουν σχέσεις με πολλούς άντρες, κι ότι οι ίδιες είχαν τέτοιες σχέσεις, κυρίως με ναύτες και σφογγαράδες από την Ύδρα!