Καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1953 και σπούδασε γραφικές τέχνες στη Σχολή Δοξιάδη στην Αθήνα (1973-1976). Από το 1978 μέχρι το 1984 σπούδασε ζωγραφική, αγιογραφία, φρέσκο και ψηφιδωτό στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
Συνέχισε με σπουδές στις Καλές Τέχνες και ειδίκευση στη ζωγραφική και γλυπτική στην Ελεύθερη Ακαδημία Καλών Τεχνών της Χάγης. Το 1985 επισκέφθηκε το IJmuider Kring, μια κοινότητα καλλιτεχνών στο IJmuiden, ένα χωριό λίγο έξω από το Amsterdam. Η επαφή του με την ομάδα αυτή και ειδικά με τον ζωγράφο Lei Moulin ήταν καθοριστική για την πορεία της δουλειάς του και για την απόφασή του να εγκατασταθεί στο Amsterdam όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.
Το κύριό του μέσο είναι η ζωγραφική και πειραματίζεται με μικτές τεχνικές. Η προβληματική του κινείται γύρω από πτυχές του κυπριακού πολιτισμού όπως διαμορφώθηκαν μέσα από τη βυζαντινή παράδοση και το μεσογειακό κλίμα και τοπίο. Ο καλλιτέχνης με ένα σύγχρονο ζωγραφικό ύφος βασισμένο πάνω στη βυζαντινή αγιογραφία, δανείζεται σημαντικές αναφορές από την ιστορίας της Κύπρου, για να παραλληλίσει έμμεσα την ιστορία με τη σύγχρονη πραγματικότητα, αποδίδοντας συμβολικό χαρακτήρα στο έργο του.
Βασικότεροι κύκλοι δουλειάς: Αποκαθήλωση, Κοχύλια, Φιλοξενία, Ιχθύς, Υπόσχεση, Κάθαρσις, Το φόρεμα της Ελεονώρας, Ζήτημα Επιλογής, Παναγίες της Ομορφιάς, Το ταξίδι, Λεοντίου Μαχαιρά Εξηγήσεις, Βεβηλωμένη Ομορφιά, Συμφιλίωση, Νεοφύτου του Εγκλείστου Ιστόρημα, Αυτοβιογραφικά, The Cyprus Drawings (Λευτέρης Ολύμπιος).
Η σειρά των έργων Υπόσχεση, άρχισε το 1996, με αφορμή τα γεγονότα της Δερύνειας στην Κύπρο την ίδια χρονιά και τον τραγικό θάνατο του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Η Υπόσχεση τελείωσε το 2000 και στά επόμενα τρία χρόνια εκτέθηκε σε έξι πόλεις σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, Πορτογαλία Ολλανδία, Ελλάδα και Μεξικό. Η σειρά αυτή ξεφεύγει από τις τοπικές της διαστάσεις και καταλήγει να αποτυπώνει την οικουμενική διάσταση της ανθρώπινης αγωνίας.
Εκθέτει συστηματικά τη δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο, Ελλάδα και Ολλανδία και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, και το Μεξικό. Το 1988 έλαβε μέρος στην 3η Μπιενάλε Καΐρου, συμμετέχοντας στη σειρά "Ολλανδικά Τοπία", ενώ το 1997 εκπροσώπησε την Κύπρο στην 47η Μπιενάλε Βενετίας και στην 9η Τριενάλε Ινδίας, με το έργο του 'Φιλοξενία'.
Το 2012 έκανε αναδρομική έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας με τον τίτλο «Συναντώντας το Βυζάντιο» και το 2014 έργα της σειράς με τον τίτλο Violated Beauty εκτέθηκαν στο Domkerk (Καθεδρικός ναός) της Ουτρέχτης. Η δουλειά αυτή που έγινε ειδικά για τον χώρο του ναού έχει σαν θέμα τη πολιτιστική κληρονομιά και ειδικότερα αυτή της κατεχόμενης Κύπρου μετά το 1974.
Το 2019 πραγματοποίησε μόνιμη εγκατάσταση τριών έργων από την ενότητα Violated Beauty στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.