Επιχειρηματίας. Ο Γαβριήλ Γαβριηλίδης γεννήθηκε στη Μερσίνα της Κιλικίας το 1910 από πατέρα ζαχαροπλάστη. Η οικογένειά του διατηρούσε βιοτεχνία παρασκευής κουφέτων, μία τέχνη που έφεραν μαζί τους και στην Κύπρο. Η οικογένεια Γαβριηλίδη προσφυγοποιήθηκε όταν η Κιλικία παραχωρήθηκε από τη Γαλλία στην Τουρκία το 1921. Πρώτος σταθμός του καραβιού της ελπίδας ήταν η Κύπρος. Όπου ωστόσο οι Άγγλοι αποικιοκράτες δεν επέτρεψαν στο καράβι να δέσει στο λιμάνι με την υποψία ότι έφερε τον μολυσματικό ιό της ευλογιάς. Το πλοίο κατέληξε στη Σμύρνη. Λίγους μήνες αργότερα η οικογένεια εξαναγκάστηκε λόγω της σφαγής να μπει ξανά σε ένα καράβι και να έρθει στην Κύπρο.
Αφού τέλειωσε το σχολείο στη Λευκωσία πήγε τη Γλασκώβη όπου σπούδασε μηχανολογία. Εκεί έζησε 10 χρόνια κι όταν επέστρεψε στην Κύπρο παντρεύτηκε τη Λουκία το γένος Χατζηκυριάκου. Κληρονομιά της Λουκίας ήταν το οικόπεδο εκείνο όπου έκτισε το γνωστό κτήριο Γαβριηλίδη στους Άγιους Ομολογητές το 1962, το οποίο κρατάει ακόμα ζωντανό το όνομά του (Ο πρόσφυγας Γαβριηλίδης).
Ο Γαβριήλ όντας σπουδασμένος στην ηλεκτρολογία, αρχές του ’40 ξεκίνησε να δουλεύει στην Ηλεκτρική Εταιρεία Λευκωσίας. Λίγα χρόνια αργότερα αποφάσισε να ιδιωτεύσει και ίδρυσε τη δική του ηλεκτρική εταιρεία κτίζοντας δίκτυα όχι μόνο σε άλλες πόλεις αλλά και σε άλλες χώρες όπως είναι η Λιβύη και το Κατάρ, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στον τομέα του εμπορίου και ειδικότερα στις εισαγωγές ηλεκτρικών ειδών αλλά και ποτών. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της ΑΗΚ και της ΕΜΕ.