Ποιητής, πεζογράφος και ιστοριοδίφης. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1900 και πέθανε το 1968. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο της γενέτειράς του στα 1917 και στη συνέχεια φοίτησε για δυο ακόμη χρόνια στην Αμερικανική Ακαδημία της Λάρνακας. Το 1919 πήγε για ανώτερες σπουδές στην Αγγλία και φοίτησε στο Middle Temple του Λονδίνου (1919 - 1923) όπου σπούδασε νομικά και πήρε τον τίτλο του Barrister at Law. Παράλληλα, κατά το διάστημα 1921 - 1922 παρακολούθησε σπουδές αγγλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε αρχικά ως δικηγόρος στη Λεμεσό, από το 1924 μέχρι το 1929. Το 1929 διορίστηκε στην (αποικιακή) κυβερνητική υπηρεσία ως αρχιμεταφραστής. Το 1935 μεταπήδησε στο Τμήμα Αρχαιοτήτων όπου υπηρέτησε ως έφορος μουσείου και ως βιβλιοθηκάριος. Μεταξύ 1936 και 1938 σπούδασε με υποτροφία κλασική αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αργότερα επανήλθε και πάλι στο δικηγορικό επάγγελμα, που το εξάσκησε μέχρι και τον θάνατό του.
Ο Αντώνης Ιντιάνος ασχολήθηκε με τα κυπριακά γράμματα αμέσως μετά την επιστροφή του στο νησί από τις σπουδές του, κι απετέλεσε σημαίνον στέλεχος των τότε φιλολογικών κύκλων. Δημοτικιστής ο ίδιος, συνεργάστηκε με διάφορα κυπριακά έντυπα, όπως η εφημερίδα Ἠχώ τῆς Κύπρου και τα περιοδικά Ἀβγή και Νουμᾶς.
Το 1934, μαζί με τους Κώστα Προυσή και Νίκο Κρανιδιώτη, ίδρυσε το αξιόλογο περιοδικό Κυπριακά Γράμματα, και παρέμεινε μέλος της εκδοτικής του ομάδας μέχρι το 1939. Ήταν επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών.
Ο Αντώνης Ιντιάνος υπήρξε από τους πρώτους σοβαρούς Κυπρίους μελετητές της μεσαιωνικής και νεότερης κυπριακής ιστορίας και τέχνης. Ασχολήθηκε συστηματικά, και δημοσίευσε πολλές αξιόλογες μελέτες του πάνω σε μεσαιωνικά κυπριακά κείμενα, την κυπριακή διαλεκτική ποίηση, τη ζωή και δράση Κυπρίων αγίων και ιεραρχών, τα κυπριακά τοπωνύμια κ.α. Υπήρξε επίσης μελετητής (από τους πρώτους στην Κύπρο) του έργου Ελλήνων και ξένων ποιητών όπως ο Κάλβος και ο Βιζυηνός, ο Αρθούρ Ρεμπώ, ο Τ.Σ. Έλλιοτ, ο Έζρα Πάουντ, ο Λόρκα και ο Κόνραντ. Μάλιστα των τεσσάρων τελευταίων ήταν ο πρώτος στην Κύπρο που μετέφρασε έργα τους. Ο κυριότερος όγκος της εργασίας του δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Κυπριακά Γράμματα.
Εκτός από τις μελέτες και τις μεταφράσεις του, δημοσίευσε και ποιήματα, πεζά και κριτικές. Υπήρξε και πάλι ο πρώτος που συστηματικά μελέτησε το έργο Κυπρίων δημιουργών. Εξέδωσε τα ακόλουθα βιβλία:
1. Ἐκλογή από τά ποιήματα τοῦ Βασίλη Μιχαηλίδη (Λευκωσία, 1942).
2. Ἄγνωστες σελίδες ἀπό τή ζωή καί τό ἔργο τοῦ Ἀνδρέα Κάλβου (Λευκωσία, 1960).
3. Μιά Ἰταλική Χρηστομάθεια τοῦ Ἀνδρέα Κάλβου (Λευκωσία, 1962).
Παρά το ότι η δική του ποιητική δημιουργία ήταν λιγοστή, ο Αντώνης Ιντιάνος υπήρξε ηγετική μορφή των κυπριακών γραμμάτων κατά την εποχή του μεσοπολέμου.