Το Τσίρειο είναι το μεγαλύτερο στάδιο της Λεμεσού με χωρητικότητα 13331 θέσεων. Χρησιμοποιείται κυρίως για ποδοσφαιρικούς αγώνες των μεγάλων ομάδων της πόλης δηλαδή του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και του ΑΡΗ. Το Τσίρειο αντικατέστησε το παλιό στάδιο ΓΣΟ που βρισκόταν επό της παραλιακής λεωφόρου της Λεμεσού και σήμερα έχει μετατραπεί σε πάρκο. Φέρει το επώνυμο του Πέτρου Τσίρου ο οποίος παραχώρησε αρχές της δεκαετίας του 1970 γύρω στις 70 σκάλες γης για να κατασκευασθούν αρχικά τρία στάδια, ένα για κάθε ομάδα. Στη συνέχεια κατασκευάστηκε μόνο ένα. Η οικοδόμηση του σταδίου ξεκίνησε το 1973 και ολοκληρώθηκε το 1974. Το στάδιο διαχειρίζεται ο Γυμναστικός Σύλλογος Ολύμπια της Λεμεσού (ΓΣΟ) και χρησιμοποιείται και για αγώνες στίβου.
Λόγω της Τουρκικής Εισβολής το 1974 το στάδιο δεν εγκαινιάστηκε απεναντίας για κάποιο χρονικό διάστημα φιλοξενήθηκαν σε αυτό Ελληνοκύπριοι Πρόσφυγες.
Βλέπε Βίντεο
Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας στο Τσίρειο Στάδιο έγινε στις 11 Μαϊου 1975, όταν η Εθνική Κύπρου αντιμετώπισε την Εθνική Αγγλίας (0-1) για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 1976. Στον αγώνα παρευρέθησαν περίπου 20 χιλιάδες θεατές.
Το Τσίρειο Στάδιο ήταν το πρώτο στάδιο στην Κύπρο που είχε δύο διαζώματα. Μέχρι την ανέγερση του Νέου Σταδίου ΓΣΠ, το Τσίρειο Στάδιο χρησιμοποιείτο ως η έδρα της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Κύπρου.
Τα σχέδια του σταδίου εκπονήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού της Ελλάδας, ωστόσο δεν υποβλήθηκαν στην Πολεοδομική Αρχή για την εξασφάλιση άδειας οικοδομής. Υπήρχαν κακοτεχνίες και ο ΚΟΑ στη βάση έκθεσης προέβη στη στέγαση των κερκίδων για να μην υπάρχει υπερβολική υγρασία που οδηγεί σε οξείδωση του οπλισμού των κερκίδων.
Βλέπε Βίντεο
Αργότερα έγιναν συντηρήσεις με έξοδα και πάλι του ΚΟΑ. Υπάρχει ανεπάρκεια φωτισμού και για το λόγω αυτό η ΟΥΕΦΑ το απέρριψε και θεωρείται ακατάλληλο για αγώνες του Τσάμπιον Λιγκ.
Εκτός από τις τρεις ομάδες της Λεμεσού, το Τσίρειο αποτέλεσε έδρα της ΑΠΕΠ όταν αγωνιζόταν στην Α κατηγορία επειδή η δική της έδρα δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για διεξαγωγή αγώνων Α΄ κατηγορίας αλλά και του ΑΣΙΛ Λύσης αμέσως μετά την εισβολή και την κατάληψη της δικής του έδρας από τα τουρκικά στρατεύματα.
Η μετά Κολόσσι εποχή
Στη Λεμεσό κατασκευάζεται νέο γήπεδο στην περιοχή Κολοσσίου το οποίο θα αξιοποιείται από τις τρεις ομάδες της Λεμεσού. Ένα ερωτηματικό είναι το τι θα γίνει το Τσίρειο μετά τη λειτουργία του νέου γηπέδου της Λεμεσού. Το Τσίρειο ανήκει στον ΓΣΟ και θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται κανονικά από τον ίδιο τον σύλλογο για αγώνες στίβου. Ο ΓΣΟ είναι γυμναστικός σύλλογος και το στάδιο είναι κατεξοχήν στίβος, δηλαδή κλασικός αθλητισμός και θα χρησιμοποιείται κανονικά από τον στίβο. Μένει μόνο να δούμε τι θα γίνει σε ό,τι αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου. Ίσως κάποιες άλλες ομάδες να ζητήσουν τη χρήση του.