Τάκης (Δημήτριος) Φραγκούδης: Ζωγράφος. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1900 και πέθανε στην Αθήνα το 1978. Γιος του Μενελάου Φραγκούδη. Σπούδασε σχέδιο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου Αθηνών (1920-1922) και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην τέχνη πρωτοεμφανίστηκε το 1939, με συμμετοχή σε ομαδική έκθεση στην Αθήνα. Την πρώτη ατομική έκθεσή του οργάνωσε το 1951 στο Ζάππειο Μέγαρο. Στην Κύπρο εξέθεσε το 1952 (Πλάτρες) και στη Λευκωσία το 1969. Ατομικές εκθέσεις έργων του έγιναν στην Αθήνα και αλλού. Στην Κύπρο είχε συνεργαστεί με το αξιόλογο περιοδικό Ἀβγή και με το επίσης αξιόλογο περιοδικό Κυπριακά Γράμματα. Στην Αθήνα ήταν διευθυντής του περιοδικού Ἐπιθεώρησις (1949-1968) που εξέδιδε η εταιρεία Shell. Ασχολήθηκε επίσης με την κριτική τέχνης κι έγραψε και ταξιδιωτικά κείμενα.
Στη ζωγραφική επηρεάστηκε από τον Κ. Παρθένη και τον δάσκαλό του Γ. Ιακωβίδη. Από το 1960 μεταπήδησε στην κυβιστική και γεωμετρική τέχνη.
Η ελλαδική κριτική τον χαρακτηρίζει ως «τολμηρό σχεδιαστή και τολμηρότερο χρωματιστή... με λαμπρά χρωματικά αποτελέσματα». Πειραματίστηκε πολύ στο χρώμα και τα περισσότερα των έργων του είναι «ψυχρές επινοήσεις γεωμετρικών σχημάτων, επιδείξεις σχεδιαστικής δεξιοτεχνίας ή επιτυχημένων χρωματικών συζεύξεων». Από το 1963 και ύστερα κατέληξε στην αφηρημένη κι ανεικονική ζωγραφική. Στο Λονδίνο τιμήθηκε με πρώτο βραβείο για έργα αφηρημένης ζωγραφικής (1969).