Λόγιος, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος και αθλητής, γιος του νομικού και δικαστή Δημητρίου Φραγκούδη και πατέρας του αθλητή Pένου Φραγκούδη. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1871 και πέθανε το 1931. Σπούδασε νομικά στο Παρίσι και υπηρέτησε ως καθηγητής στην Ελληνική Σχολή Λεμεσού. Το 1896 εξέδωσε στη Λεμεσό την εβδομαδιαία εφημερίδα Ἀναγέννησις και από τον επόμενο χρόνο τη σημαντική εφημερίδα Ἀλήθεια την οποία και διηύθυνε μέχρι τον χρόνο του θανάτου του (1931). Την εφημερίδα αυτή ανέδειξε στην πιο σημαντική πολιτική και φιλολογική της εποχής. Μεταξύ άλλων, επιδόθηκε μέσω της και σε αγώνα καθιέρωσης της δημοτικής γλώσσας. Υπήρξε επίσης ανταποκριτής στην Κύπρο της εφημερίδας Ἡμερήσια Εἰκονογραφημένη του Λονδίνου.
Διετέλεσε μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου και της εφορείας των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, μέλος της Εθνικής Οργανώσεως Κύπρου (Ε.Ο.Κ.) και του Εθνικού Συμβουλίου.
Ασχολήθηκε με την ποίηση και χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο «Ονήσιλος». Έγραψε το θεατρικό έργο Νετζιμπέ που επανειλημμένα ανεβάστηκε από θεατρικούς ομίλους της Κύπρου (δημοσιεύθηκε και στο περιοδικό Νουμᾶς). Ασχολήθηκε επίσης με τις μεταφράσεις. Μετέφρασε κι εξέδωσε (Λεμεσός, 1893), το έργο του Αλεξάνδρου Δουμά· Ἡ Ἀκροθαλασσιά (Acté). Μετέφρασε επίσης σοννέτα του Σαίξπηρ. Ποιήματά του δημοσιεύθηκαν σε αθηναϊκά έντυπα και στα Ἡμερολόγια του Κ. Σκόκου. Εκτός από το Acté, μετέφρασε και τον Amaury του Δουμά ۠ και τα δυο έργα δημοσιεύθηκαν σε συνέχειες στην εφημερίδα Σάλπιγξ της Λεμεσού. Φανατικός υπέρμαχος της δημοτικής γλώσσας, δημοσίευσε σχετικές μελέτες κι έκανε πολλές ομιλίες για την καθιέρωσή της.
Υπήρξε, μαζί με άλλους φίλαθλους Λεμεσιανούς, ιδρυτικό μέλος του πρώτου Γυμναστικού Συλλόγου της Κύπρου, του Γ. Σ. Ολύμπια (Γ. Σ. Ο.) που ιδρύθηκε το 1892. Ως αθλητής ο ίδιος κέρδισε το άλμα εις ύψος με κοντάρι στους πρώτους Παγκύπριους αγώνες που έγιναν στη Λεμεσό το 1896.
Σύζυγός του ήταν η Πέρσα Σώζου Λοΐζου, αδελφή του δημάρχου Λεμεσού και ήρωα Χριστόδουλου Σώζου.