Επίθετο του θεού Απόλλωνος στην αρχαία Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορία του πατριάρχη Φωτίου στη Βιβλιοθήκη του, που την άντλησε από τον Πτολεμαίο Ηφαιστίωνα. Σύμφωνα μ' αυτή την πληροφορία, υπήρχε στην πόλη Άργος της Κύπρου ιερό αφιερωμένο στον Ερίθιο Απόλλωνα. Στο ιερό αυτό, κατά την ίδια πληροφορία, βρήκε η θεά Αφροδίτη το σώμα του νεκρού Άδωνι ο οποίος είχε σκοτωθεί από αγριόχοιρο. Ο αγριόχοιρος ήταν ο ίδιος ο Ερίθιος Απόλλων μεταμφιεσμένος, που σκότωσε τον Άδωνι επειδή είχε οργιστεί όταν τυφλώθηκε ο γιος του Ερύμανθος που είδε γυμνή την Αφροδίτη να λούζεται, μετά την ένωσή της με τον Άδωνι.
Τόσο η κυπριακή πόλη Άργος όσο και το επίθετο Ερίθιος δεν αναφέρονται σε καμιά άλλη πηγή. Μελετητές ταύτισαν την πόλη Άργος με το σημερινό χωριό Άρσος της Μεσαορίας (επαρχία Λάρνακας), όπου μεταξύ των αρχαιολογικών καταλοίπων που βρέθηκαν εκεί, είναι και τα ερείπια τεμένους που, ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί ότι οπωσδήποτε ανήκε στον Απόλλωνα. Άλλοι μελετητές αμφισβητούν κατά πόσον υφίστατο στην αρχαία Κύπρο πόλη με την ονομασία αυτή.
Κατά τον Κ. Χατζηιωάννου (ΑΚΕΠ , Ε', αρ. 186) το επίθετο Ερίθιος αποτελεί συγκεκομμένο τύπο του επιθέτου Eρεθίμιος που αναφέρει ο Ησύχιος και που αποτελεί παραλλαγή του τύπου Ερυθίβιος που αναφέρει ο Στράβων ως επίθετο του θεού στη Ρόδο. Το επίθετο Ερυθίβιος προήλθε από τη λέξη ερυθίβη (= στάχτιασμα των σιτηρών).
Δεν έχει αποδειχθεί από επιγραφικές μαρτυρίες η χρήση του επιθέτου αυτού στην Κύπρο.