Μικρή μονόκλιτη με τρούλλο βυζαντινή εκκλησία του 13ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας στη νότια πλευρά προστέθηκε παρεκκλήσι που αργότερα κατέρρευσε ή κατεδαφίσθηκε. Για να επικοινωνούν τα δυο κλίτη της εκκλησίας, τμήμα του νότιου τοίχου κατεδαφίσθηκε και αντικαταστάθηκε με ευρύ γοτθικό τόξο. Το τόξο αυτό εντοιχίσθηκε μετά την καταστροφή του νότιου κλίτους. Σ’ επισκευή της εκκλησίας που έγινε το 1956, για λογαριασμό της μαρωνιτικής κοινότητας, αφαιρέθηκε ο νεότερος τοίχος και αντικαταστάθηκε με γύψινο υαλοστάσιο. Όπως είναι γνωστό, η Καμπυλή αναφέρεται από τον Dandini σαν μαρωνιτικό χωριό. Ο εξισλαμισμός των κατοίκων του χωριού έγινε ίσως τον 18ο αιώνα. Έκτοτε η εκκλησία ανήκε στη μαρωνιτική κοινότητα του Ασωμάτου Κερύνειας.
Η εκκλησία έχει εσωτερικές διαστάσεις 7Χ3.50 μέτρα, χωρίς τη μικρή αψίδα στα ανατολικά. Είχε κοσμηθεί εσωτερικά με τοιχογραφίες του 13ου και του 14ου ή του 15ου αιώνα, από τις οποίες όμως πολύ λίγα κατάλοιπα είναι σήμερα ορατά. Ο μικρός αυτός ναός είχε λειτουργήσει για κάποιο διάστημα ως αρχιεπισκοπική εκκλησία των Μαρωνιτών της Κύπρου. Η τελευταία γνωστή σχετική αναφορά είναι του έτους 1672, οπότε είχε γίνει σ’ αυτήν χειροτονία ενός ιερέα από τον τότε αρχιεπίσκοπο των Μαρωνιτών Λουκά Καρπασιώτη.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα η εκκλησία είχε χρησιμοποιηθεί από Τούρκους ως αποθήκη. Το 2008-2009 συντηρήθηκε και χρησιμοποιείται από την κοινότητα των Μαρωνιτών.