Το άθλημα της αντισφαίρισης, που είναι γνωστό και ως τέννις (από το αγγλικό tennis), εισήχθη στην Κύπρο πάνω σε συστηματική βάση το 1912 με την ίδρυση του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Λευκωσίας, παρόλο που το παιγνίδι παιζόταν πολλά χρόνια πριν, ιδίως από Άγγλους και Αμερικανούς που βρίσκονταν στην Κύπρο. Στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας βρίσκουμε το πρώτο γήπεδο αντισφαίρισης. Τέτοια γήπεδα υπήρχαν στο σπίτι του διευθυντή φυλακών Τσάιλς καθώς και στο «Νικοσία Κλαμπ». Το 1912 ιδρύθηκε το «Φιλντ Κλαμπ» υπό την αιγίδα της Αγγλίδας Τζέφρυ Έλεν η οποία κατασκεύασε γήπεδα αντισφαίρισης κοντά στο «Λήδρα Πάλας». Τα γήπεδα αυτά πωλήθηκαν το 1951 και έγινε τον ίδιο χρόνο συμφωνία με την αποικιακή κυβέρνηση για παραχώρηση των σημερινών εγκαταστάσεων «Φιλντ Κλαμπ» για 33 χρόνια. Γήπεδα αντισφαίρισης κατασκεύασαν οι Άγγλοι στο κυβερνείο και στο «Ντόλφιν Λοτζ» στο Τρόοδος.
Στις άλλες πόλεις
Μετά τη Λευκωσία ιδρύθηκε στη Λάρνακα Όμιλος Αντισφαιρίσεως και κατασκευάστηκαν δυο γήπεδα στο «Πάρκο Καλογραιών». Στη Λεμεσό έγιναν γήπεδα στο δημόσιο κήπο και στο «Σπόρτιγκ Κλαμπ». Στην Πάφο στην κατοικία του διοικητή και στο δημοτικό κήπο, όπως και στην Κερύνεια. Στην Αμμόχωστο το πρώτο γήπεδο αντισφαίρισης φτιάχτηκε στο δασάκι απέναντι από τα δικαστήρια και ήταν αποκλειστικά για χρήση των Άγγλων.
Στα 1925 ιδρύθηκε Όμιλος Αντισφαιρίσεως «Σαλαμίς» Αμμοχώστου με πρώτο διοικητικό συμβούλιο τους Ανδρέα Μιχαηλίδη πρόεδρο, Μιχαλάκη Χατζηδημητρίου γραμματέα και Σαβέρα Σαβεριάδη ταμία. Το τσιμεντένιο γήπεδο του Ομίλου φτιάχτηκε στο χώρο όπου ανεγέρθηκε πιο ύστερα το οίκημα του Λυκείου Ελληνίδων. Ο Όμιλος διέκοψε τη δράση του το 1940 με την έναρξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου για να ξαναρχίσει το 1945 με νέο Συμβούλιο τους Σώτο Χατζησωτηρίου πρόεδρο, Ντίνο Παναγιώτου γραμματέα, Φάνο Θεοδότου και Άντη Κουζάρη συμβούλους. Παράλληλα με το πρώτο δημιουργήθηκε και δεύτερο γήπεδο στο χώρο του σημερινού Ελληνικού Γυμνασίου. Με την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα το 1955, η δράση του Ομίλου διακόπηκε. Με το τέλος του αγώνα, βρέθηκε χωρίς γήπεδα γιατί στο πρώτο ανεγέρθηκε το Λύκειο Ελληνίδων, το δε δεύτερο καταστράφηκε εντελώς.
Πιο ύστερα, με πρωτεργάτη τον Νάκη Χριστοδουλίδη, ο Δήμος Αμμοχώστου υλοποιούσε την υπόσχεση που δόθηκε από το 1960 φτιάχνοντας δυο γήπεδα με φωτισμό για εξυπηρέτηση των φίλων του αθλήματος. Στο μεταξύ έγιναν τροποποιήσεις στο καταστατικό από τον νομικό Άντη Σκορδή που ήταν και μέλος του συμβουλίου του Ομίλου και μετονομάστηκε σε Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου. Με αυτή την ονομασία έγινε μέλος της Ομοσπονδίας. Σήμερα προσφυγοποιημένος ο Όμιλος, συνεχίζει τη δράση του στη Λεμεσό. Έφτιαξε δυο σύγχρονα φωταγωγημένα γήπεδα σε χώρο που παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση και με βοήθεια του ΚΟΑ.
Επίσημο άθλημα
Στην Κύπρο το άθλημα της αντισφαίρισης παρουσιάζεται επίσημα το 1907 και τοποθετείται στο επίσημο πρόγραμμα των Θ' Παγκυπρίων αγώνων στίβου (26-29/4/1907). Οι αγώνες όμως αυτοί αναβάλλονται για το 1908 λόγω επιδημίας που ενέσκηψε τότε στην Κύπρο. Την ίδια τύχη είχαν οι αγώνες και τα επόμενα δυο χρόνια, ύστερα από αίτηση των συλλόγων της Λευκωσίας και της Λάρνακας. Παρόλον ότι διεξήχθησαν το 1910 στη Λευκωσία και κατά διαστήματα συνεχίστηκαν, δεν περιλάμβαναν το άθλημα της αντισφαίρισης μέχρι τους Πανελληνίους αγώνες που έγιναν το 1925 στη Λεμεσό.
Οι αγώνες αντισφαίρισης γίνονταν στο γήπεδο που βρισκόταν στο δημόσιο κήπο. Διεξήχθησαν οι ακόλουθοι αγώνες: απλός ανδρών, απλός κυριών, διπλός ανδρών, διπλός γυναικών και μεικτός. Νικητής του απλού ανδρών αναδείχτηκε ο Πράις του ΓΣΠ, που κέρδισε τον Βογιατζή της Αλεξάνδρειας.
Στους Παγκύπριους αγώνες του 1928 στον τελικό ανδρών αγωνίζονται ο Αλ. Ταβερνάρης και ο Γ. Χρυσαφίνης, και οι δυο αθλητές του ΓΣΠ, με νικητή τον πρώτο. Η Θ. Γκρήνγουτ (ΓΣΖ) κέρδισε την Βαλδασερίδου του ΓΣΖ. Στον διπλό ανδρών οι Ηρακλής και Ανδρέας Αραούζος του ΓΣΟ αναδεικνύονται πρωταθλητές. Στον διπλό μεικτό νικητές η Ο. Λανίτου και ο Α. Αραούζος του ΓΣΟ. Στον απλό γυναικών η Ο. Λανίτου νίκησε την Θ. Γκρήνγουτ του ΓΣΖ.
Στους Πανελλαδικούς του 1929 που έγιναν στη Λεμεσό, κάνουν την εμφάνισή τους νέα ταλέντα. Οι Πατρινός και Αναστασίου της Αλεξάνδρειας κέρδισαν τους Στέλιο Μιχαηλίδη και Γ. Περιστιάνη και η Ήβη Χούρη την Ο. Λανίτου. Στον διπλό κέρδισαν η Η. Χούρη και η Ο. Λανίτου, στον μεικτό η Η. Χούρη και ο Στ. Μιχαηλίδης που νίκησαν στον τελικό την Ο. Λανίτου και τον Ανδρέα Αραούζο.
Πρωταθλητές παρουσιάζονται οι Κίκης Καρατζάς και Ελένη Χρυσαφίνη του ΓΣΠ (1930), Γ. Γουίαρ (ΓΣΖ), Ο. Κλ. Λανίτου (ΓΣΟ) και Στ. Μιχαηλίδης και Α. Αραούζος του ΓΣΟ (1931). Ύστερα από την εξέγερση των Κυπρίων το 1931 και τα καταπιεστικά μέτρα που λήφθηκαν, περνά μια πενταετία χωρίς το άθλημα να διεξάγεται επίσημα.
Επαναρχίζει το 1936 με νέα ονόματα, μεταξύ των οποίων και Τουρκοκυπρίων. Στον απλό τελικό ο Βετάτ Δερβίς κέρδισε τον Γ. Γουίαρ (διευθυντή της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας). Νικήτριες του διπλού οι Γ. Χαχολιάδου και Ε. Ανδρεάδου του ΓΣΖ που νίκησαν τις Γ. Ευαγγελίδου και Λ. Λυμπουρίδου του ΓΣΠ. Η Γιαννούλα Ευαγγελίδου κέρδισε τον απλό γυναικών και οι Βετάτ Δερβίς και Αρθούρος Σκιαδάς (ΓΣΖ) τον διπλό ανδρών. Οι Γιαννούλα Ευαγγελίδου και Γ. Γουίαρ κέρδισαν τον μεικτό.
Το 1938 ο αντισφαιριστής του ΓΣΕ Τζεμάλ κέρδισε τον Κυριάκο Στυλιανού του ΓΣΖ. Αγώνες αντισφαίρισης μέσα στα πλαίσια των Παγκυπρίων αγώνων συνεχίζονται μέχρι το 1950. Μάλιστα το 1947 γίνονται δυο πρωταθλήματα. Ένα από την Κυβερνητική Λέσχη Αντισφαίρισης (15.8.47) και ένα στα γήπεδα Κουπατίου (28-31.5 και 1.6.47). Παράλληλα οργανώνονταν και τα θερινά πρωταθλήματα στο Τρόοδος. Είναι η εποχή του μεσουρανήματος της Λουλούς Ιωσηφίδου, του Εμπέογλου, του Σαμή, του Πετροσιάν, του Στεφανή, του Καλαϊτζιάν, του Λεοντή.
Με τη σύσταση Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης εντάσσονται σ' αυτήν όλοι οι Όμιλοι και το άθλημα γίνεται ανεξάρτητο και παρουσιάζεται με αξιώσεις στο διεθνή χώρο. Η Ομοσπονδία έχει ενταχθεί από το 1983 τόσο στην αντίστοιχη Διεθνή όσο και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
Η άνθηση
Τα τελευταία χρόνια η αντισφαίριση στην Κύπρο γνώρισε σημαντική αναβάθμιση, ιδιαίτερα μετά τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του Κυπρίου αντισφαιριστή Μάρκου Παγδατή (αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων το 2003, πήρε μέρος στον τελικό του Αυστραλιανού Open το 2006, στον οποίο ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ, υπ’ αριθμόν ένα αντισφαιριστή στον κόσμο, τον ίδιο χρόνο κατέκτησε το Open Κίνας, ενώ το 2007 κατέκτησε το τουρνουά Ζάγκρεμπ).
Ιστορικό Ίδρυσης και Διαχρονική Πορεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης
1900
Τα πρώτα γήπεδα κατασκευάστηκαν στην κατοικία του Βρετανού Αρμοστή στη Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, αργότερα δε στην Αμμόχωστο. Γήπεδα κατασκευάστηκαν επίσης και σε διάφοροι Αγγλικοί Όμιλοι ανά το παγκύπριο.
1913
Το πρώτο «Field Club», δηλαδή ο πρώτος όμιλος αντισφαίρισης ιδρύθηκε στην Κύπρο στην περιοχή του ξενοδοχείου Ledra Palace στη Λευκωσία από την Helen Jane Luxmore Jeffery, σύζυγο του Διευθυντή του Τμήματος Αρχαιοτήτων, George Jeffery. Όμιλοι και σωματεία αντισφαίρισης ιδρύθηκαν αργότερα και σε άλλες πόλεις, όπως η Λάρνακα, Αμμόχωστος και Λεμεσός.
1926
Η αντισφαίριση περιλήφθηκε επίσημα ως άθλημα των Εθνικών Πανελληνίων Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στη Λεμεσό.
1951
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ιδρύθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1951. Ο πρώτος Πρόεδρός της ήταν ο κύριος R. De Glanville μέχρι την 28/2/51. Τον διαδέχθηκε ο Κώστας Στεφανή, ο οποίος παρέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι την 9 Απριλίου 1951 και στην συνέχεια Πρόεδρος διετέλεσε η κυρία H.G.Richards μέχρι τον Σεπτέμβριο 1951.
1954
Το «Field Club» μετακόμισε στην σημερινή έδρα του και ακολούθησε η κατασκευή τεσσάρων γηπέδων αντισφαίρισης και ενός εντευκτηρίου. Τα εγκαίνια τέλεσαν την 3/10/54 ο Κυβερνήτης της Κύπρου και η Λαίδη Armitage στην παρουσία επισήμων παραγόντων της Κύπρου.
1974
Μετά την τουρκική εισβολή στον νησί, το Σωματείο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αμμοχώστου συνεχίζει να βρίσκεται υπό την κατοχή των τουρκικών στρατευμάτων. Ο Όμιλος μετακόμισε στη Λεμεσό και σήμερα είναι πλήρως λειτουργικός. Κατά την τουρκική εισβολή του 1974, η πόλη της Αμμοχώστου βομβαρδίστηκε και ο πληθυσμός της εξαναγκάστηκε να την εγκαταλείψει και εκτοπίστηκαν με άλλες 200.000 Κυπρίους. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αμμοχώστου έχασε τις εγκαταστάσεις του και υπήρξε το πρώτο σωματείο αντισφαίρισης που δήλωνε εκτοπισμένο. Κατόπιν αξιοθαύμαστων προσπαθειών και αποφασιστικότητας εκ μέρους των κατοίκων της Αμμοχώστου και του ΔΣ του Ομίλου, το σωματείο δραστηριοποιήθηκε εκ νέου στις τάξεις της ΟΑΚ με 10 γήπεδα αντισφαίρισης στη Λεμεσό. Ωστόσο άσβεστη παραμένει η ελπίδα της επιστροφής στην πατρώα γη της Αμμοχώστου.
1984
Η ΟΑΚ προσχώρησε ως πλήρες μέλος στη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης – ΔΟΑ, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης –ΕΕΑ και στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή – ΚΟΕ.
1985 Η Κύπρος συμμετέχει για πρώτη φορά στο Διαγωνισμό Davis Cup.
Το πρώτο παιγνίδι Davis Cup (Κύπρος - Ιρλανδία) με τάι έλαβε χώρα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Λευκωσίας. Κύπριοι αντισφαιριστές πραγματοποίησαν την πρώτη εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης κύρους με την Ιρλανδία, η οποία νίκησε την Κύπρο με 4-1.
1986
Η ΟΑΚ εισήγαγε για πρώτη φορά αριθμό ρητρών και κανονισμών σε σχέση με τη διοργάνωση Τουρνουά, την συγκρότηση Εθνικών Ομάδων, το Σύστημα Βαθμολογικής Κατάταξης, την Εγγραφή και τη Μεταγραφή Παικτών, τα Διασωματειακά Τουρνουά και το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Βαθμολογικής Κατάταξης.
1986-98
Εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού Διεθνών και Τοπικών Τουρνουά Αντισφαίρισης στην Κύπρο
1999
Το όραμα του Προέδρου της ΟΑΚ, κου Φίλιου Χριστοδούλου για τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Αντισφαίρισης γίνεται πραγματικότητα στη Λευκωσία. Πρόκειται για σύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτουν τέσσερα γήπεδα αντισφαίρισης συνολικής χωρητικότητας 2.000 φιλάθλων, μια κλειστή αίθουσα πολλαπλής χρήσης και ένα γυμναστήριο, με στόχο την προώθηση του αθλήματος της αντισφαίρισης στην Κύπρο.
Πρόσθετα, το «Μίνι Τένις» που αποτελούσε πρωτοβουλία της ΔΟΑ για εισαγωγή της αντισφαίρισης στα σχολεία, εισήχθη ως μάθημα σε όλα τα μεγάλα δημόσια σχολεία στοιχειώδους εκπαίδευσης στην Κύπρο. Η αντισφαίριση περιλήφθηκε και στο πρόγραμμα «ΑΓΟ» του ΚΟΑ.
2000 - Πενταετές Στρατηγικό Σχέδιο της ΟΑΚ
Η ΟΑΚ κατέστρωσε με τη βοήθεια της ΔΟΑ και της ΕΕΑ ένα μεσοπρόθεσμο πενταετές στρατηγικό σχέδιο που ήταν το πρώτο του είδους του και το οποίο αποτέλεσε πρωτοβουλιακή ιδέα της ΟΑΚ.
Η ΟΑΚ δημιούργησε και Αναπτυξιακό Ταμείο, για να στηρίζει και να επιβραβεύει τις εξαίρετες προσπάθειες και άριστα αποτελέσματα των Κυπρίων πρωτευσάντων Παίδων αντισφαιριστών.
Μάρκος Παγδατής
Ο Μάρκος Παγδατής κέρδισε, όταν ήταν ακόμη 15 χρόνων, το «Aphrodite Cup» της ΔΟΑ για την κατηγορία Παίδων κάτω των 18 και αναδείχθηκε έτσι ο πρώτος Κύπριος από αυτή την κατηγορία, ο οποίος πέτυχε τέτοιο επίτευγμα.
Για τον Παγδατή η χρονιά κατέληξε με μια παγκόσμια βαθμολογική κατάταξη 27 στην κατηγορία παίδων κάτω των 18 και μια βαθμολογική κατάταξη 1200 της Ένωσης Επαγγελματιών Παικτών - ΕΕΠ μετά την εντυπωσιακή απόδοσή του που κατέληξε στην πρόκρισή του για τους προημιτελικούς των κυπριακών πρωταθλημάτων Futures $10.000 της ΔΟΑ.
2001
Το Χρυσούν Ιωβηλαίο Έτος (1951-2001) εορτάστηκε ποικιλοτρόπως
Το όραμα του Προέδρου της ΟΑΚ κου Φίλιου Χριστοδούλου για δημιουργία Εθνικού Κέντρου Αντισφαίρισης (ΕΚΑ) γίνεται πραγματικότητα με την κατασκευή των εν λόγω εγκαταστάσεων και την τέλεση των εγκαινίων. Το ΕΚΑ βρίσκεται στη Λευκωσία και περιλαμβάνει σύγχρονες εγκαταστάσεις αντισφαίρισης, με στόχο την προώθηση του αθλήματος της αντισφαίρισης στην Κύπρο. Περιλαμβάνει τέσσερα χωμάτινα γήπεδα, συνολικής χωρητικότητας 2000 φιλάθλων, μια κλειστή αίθουσα πολλαπλής χρήσης, καθώς και ένα γυμναστήριο πλήρως εξοπλισμένο. Οι εορτασμοί των εγκαινίων υπήρξαν φαντασμαγορικοί και περιλάμβαναν ανάμεσα σ’ άλλα την αποκάλυψη του αγάλματος του «Αντισφαιριστή» και τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «50 χρόνια Αντισφαίριση στην Κύπρο».
2002-2003
Ο αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής στην κατηγορία παίδων, κέρδισε πολλά κορυφαία τουρνουά και κλείνοντας το 2002 τον βρήκε στη δεύτερη θέση, ενώ με την έναρξη του 2003 βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας βαθμολογικής κατάταξης της ΔΟΑ στην κατηγορία παίδων. Και άλλοι αντισφαιριστές στην κατηγορία παίδων συγκέντρωσαν εξαίρετα αποτελέσματα.
Τον Σεπτέμβριο 2003, ο Παγδατής συγκέντρωσε 190 βαθμούς στη βαθμολογική κατάταξη της Ένωσης Επαγγελματιών Παικτών - ΕΕΠ.
2004-2005
Ο Μάρκος Παγδατής συνέχισε να σημειώνει εξαίρετες επιδόσεις το 2004 και 2005. Μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004. Κέρδισε στον πρώτο γύρο το Γάλλο παίκτη Garage (αρ. 75), ενώ έχασε έναντι του Γερμανού Nicholas Kiefer (αρ. 18) 2-1 σετ. Ο Μάρκος ανεξάρτητα από την ήττα του, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Μετά από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, συμμετείχε στο US OPEN, όπου και κέρδισε όλους τους προκριματικούς αγώνες και στην συνέχεια διαγωνίστηκε με το Γάλλο παίκτη Mutis, κερδίζοντας στο main draw με 3-1 σετ. Στο δεύτερο γύρο ο Μάρκος αντιμετώπισε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Roger Federer και κατάφερε να κερδίσει ένα σετ.
Παρόλο που ο Μάρκος ηττήθηκε από το Federer, τα αμερικανικά κανάλια που μετέδιδαν τον αγώνα, εξέφρασαν το μεγάλο θαυμασμό τους για την επίδοση του Μάρκου και επιβεβαίωναν συνεχώς ότι ένα λαμπρό μέλλον στο άθλημα της αντισφαίρισης διαγραφόταν για τον Παγδατή.
Το 2006 ο Μάρκος συμμετείχε στο αυστραλιανό Open. Αφού κέρδισε 3 προκριματικούς, διαγωνίστηκε επιτυχώς εναντίον του Ιταλού Luzzi, του Κροάτη Ljubicic (αρ.22) και του Ισπανού Robredo (αρ. 13). Το προβάδισμά του αναχαιτίστηκε μόνο όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Roger Federer, όπου και έχασε με 3-0 σετ.
Ο Μάρκος υπήρξε επίσης και νικητής των Τουρνουά Future Bolton και Tatra Banka Open στη Μπρατισλάβα, όπου και νίκησε τον Dominik Hrbaty στον τελικό.
Τη βέλτιστη επίδοση σημείωσε, ωστόσο, τον Οκτώβριο 2005, όταν έλαβε τη 2η θέση στους αγώνες Davidoff Swiss Indoors ($829,000) στη Βασιλεία, οπότε και έχασε έναντι του Fernando Gonzalez (αρ. 11 της ΕΕΠ) κατά το δραματικό αγώνα (3-1) σετ. Σημείωσε, ακολούθως, τρις νίκες στους προκριματικούς. Ο Μάρκος νίκησε τον Βρετανό Alan Mackin, 2-0 σετ, τον Γερμανό Tommy Haas με 2-0 σετ, τον Αργεντινό Jose Acasuso με 2-0 σετ και τον επίσης Αργεντινό David Nalbandian (αρ. 11 της ΕΕΠ) με 2-0 σετ.
Οι προαναφερθείσες νίκες έφεραν το Μάρκο στην 55η θέση της βαθμολογικής κατάταξης της ΕΕΠ.
Ένας άλλος Κύπριος παίκτης, ο Ρόδος Καλλίας συγκέντρωσε εξαίρετα αποτελέσματα το 2005. Κέρδισε το Elite Cup (F3), καθώς και το Stirol Cup (F1), αμφότερα στην Ουκρανία, ενώ είχε φθάσει μέχρι και τους ημιτελικούς του Τουρνουά Future που διεξήχθη στην Πολωνία.
2006-2010
Η χρονική περίοδος 2006 -2010 χαρακτηρίζεται από έντονη δραστηριότητα στον τομέα της αντισφαίρισης. Ο πρωταθλητής μας Μάρκος Παγδατής συγκαταλεγόταν σταθερά στους 20 πρωτεύσαντες αντισφαιριστές παγκοσμίως με καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη στο νούμερο 9. Οι αγώνες αντισφαίρισης προβάλλονται από όλα τα μέσα ενημέρωσης και η χώρα μας παραμένει στη δεύτερη κατηγορία του Davis Cup, μετά από δυο επιτυχείς συναντήσεις εναντίον της Φινλανδίας και της Βουλγαρίας σε κάποιο Εθνικό Κέντρο Αντισφαίρισης.