Ελλαδίτης ηθοποιός που εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Κύπρο και θεωρείται ως ένας από τους πρωτοπόρους του κυπριακού θεάτρου.
Στα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου αρκετοί ελληνικοί θίασοι επισκέπτονταν την Κύπρο για σειρά παραστάσεων. Ηθοποιοί που μετείχαν σε τέτοιους θιάσους αποφάσιζαν μερικές φορές, για διάφορους λόγους, να παραμείνουν στην Κύπρο και να εργαστούν για πολλούς μήνες ή και για πολλά χρόνια. Ένας απ' αυτούς ήταν και ο Άγγελος Bάζας που ήλθε με ελληνικό θίασο στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 1931 και εγκαταστάθηκε στο νησί μαζί με την σύζυγό του, επίσης ηθοποιό, Μαρίκα Βάζα και τα παιδιά τους.
» Βλέπε: Κυπριακοί Θίασοι
Το ζεύγος Βάζα δημιούργησε στο νησί θίασο, με συμμετοχή Κυπρίων ερασιτεχνών που επιστράτευσε, κι έδινε παραστάσεις τόσο στις κυπριακές πόλεις όσο και στην ύπαιθρο την οποία κυριολεκτικά όργωνε για δέκα τόσα χρόνια. Στον αγώνα τους να ζήσουν από το θέατρο, τα μέλη της οικογένειας Βάζα ήταν, εκτός από ηθοποιοί, και σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, φροντιστές και ό,τι άλλο σχετικό. Συνηθέστατα έδιναν παραστάσεις κάτω από άθλιες συνθήκες, κυρίως στα διάφορα χωριά της Κύπρου, με ποικίλο πρόγραμμα, από τις «Δύο Ορφανές» και την «Παναγία των Παρισίων» μέχρι και ταχυδακτυλουργικά νούμερα. Ανάμεσα σ' άλλα, ο Άγγελος Βάζας υπήρξε ο σκηνοθέτης του θεατρικού συγκροτήματος «Προμηθέας». Οι θεατρικές τους επιχειρήσεις τερματίστηκαν με την θύελλα του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, ωστόσο δεν εγκατέλειψαν οριστικά το κυπριακό θέατρο παρά μόνο λίγα χρόνια αργότερα. Το 1944 βρίσκουμε τον Άγγελο Βάζα να έχει περιοριστεί σε δευτερεύουσες θεατρικές ασχολίες, όπως λόγου χάριν υποβολέας στο θέατρο «Νέον Λυρικόν». Η σύζυγός του Μαρίκα Βάζα εξακολουθεί για λίγο ακόμη ν' ασχολείται με τη σκηνοθεσία διαφόρων έργων, όπως την «Ζιγκολέτ» και το «Παγωνιέρα 1944» στην «Ένωση Καλλιτεχνών». Η Μαρίκα Βάζα διέθετε και πλούσιο βεστιάριο και προμήθευε κοστούμια, περούκες κλπ. στους τότε θιάσους. Το ζεύγος Βάζα έφυγε από την Κύπρο μετά το τέλος του πολέμου.
Ο Άγγελος και η Μαρίκα Βάζα είχαν και τρία παιδιά, τον Μίνω (που ήταν αθλητής), την Ώρα και τον Μίλτωνα. Λίγο πριν από τον πόλεμο, εμφανίστηκε με αξιώσεις στο κυπριακό θέατρο και η ωραία Ώρα Βάζα, σε έργα όπως ο «Ρακοσυλλέκτης» και σε επιθεωρήσεις όπως η «Λήδρα Στρητ» που συσκηνοθέτησαν οι γονείς της το 1938.
Κοντά στο ζεύγος Βάζα θήτευσε η πρώτη ημιεπαγγελματική γενιά των Κυπρίων ηθοποιών, η οποία εργάστηκε το ίδιο σκληρά στα χρόνια που ακολούθησαν, θέτοντας ουσιαστικά τα θεμέλια του σύγχρονου κυπριακού θεάτρου.