Διδάκτωρ γεωλογίας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1935. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο από όπου αποφοίτησε το 1953. Στη συνέχεια σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1957 έτυχε του Διπλώματος Φυσιογνωσίας και Γεωγραφίας. Το 1959-1960 μετεκπαιδεύτηκε στο Imperial College of Science and Technology του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στη Μηχανική Γεωλογία και έτυχε του τίτλου D.I.C. (Eng. Geol.). Το 1966 αναγορεύθηκε σε Διδάκτορα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1971 έτυχε του επαγγελματικού τίτλου “Fellow” (F.I.M.M.) του Institution of Mining and Metallurgy του Λονδίνου και από το 1972-1973 μετεκπαιδεύτηκε και πάλι στο Imperial College of Science and Technology στην Εφηρμοσμένη Γεωχημεία. Το 1974 εξελέγη Υφηγητής και Επίκουρος Καθηγητής στην έδρα της Ορυκτολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως Γεωλόγος, Ανώτερος Γεωλόγος και Διευθυντής στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου. Αφυπηρέτησε το 2001 ως Αναπληρωτής Καθηγητής Ορυκτολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει δύο Πανεπιστημιακά Συγγράμματα (1986), μία μεθοδολογία έρευνας στη Γεωχημεία και αριθμό Μελετών σε ένα ευρύ φάσμα γεωλογικών θεμάτων της Κύπρου που δημοσιεύτηκαν σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Δελτία και Περιοδικά. Επίσης η μελέτη του για τη Γεωλογία της Κύπρου περιλήφθηκε στο έργο «Ιστορία της Κύπρου»: «Αρχαία Κύπρος», τόμ. Α΄, Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία 1997.
Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει «μεταφράσεις με σχόλια» των έργων του Σαίξπηρ «Άμλετ», «Οθέλλος», «Ιούλιος Καίσαρας» και «Όνειρο θερινής Νυχτός», «μεταφράσεις με ρίμα» των «Σονέτων» και ποιημάτων «Ο Βιασμός της Λουκρητίας», «Η Αφροδίτη και ο Άδωνης» και «Ο Φοίνικας και η Τρυγόνα», «διασκευές» των έργων του Σαίξπηρ «Η Κωμωδία των παρεξηγήσεων» και «Το Παράπονο μιας Ερωτευμένης», «Μελέτες», «Ο Οθέλλος του Σαίξπηρ, μια Εκτενής Περίληψη», «Η Ζωή και το έργο του Σαίξπηρ», «Το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα μέσα από ένα αφηγηματικό ποίημα του Σαίξπηρ» και «Ελληνικά και άλλα Μυθολογικά στοιχεία στο έργο του Σαίξπηρ «Όνειρο Θερινής Νυχτός» και της μελέτης «Μια Επιλεκτική Ανάγνωση του Μυθιστορήματος «Η Παναγιά η Γοργόνα» του Στρατή Μυριβήλη που δημοσιεύτηκε στα «Αιγαιοπελαγίτικα».
Έγραψε επίσης δοκίμια που φιλοξενήθηκαν σε διάφορες ετήσιες κυπριακές εκδόσεις. Τα κυριότερα απ’ αυτά είναι: «Μαρτυρία» του Ομίλου Πνευματικής Ανανεώσεως Κύπρου: «Η Επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου Διαχρονικά», «Το Πολιτικό Ήθος στη Σύγχρονη Δημοκρατία», «Ο Αγώνας μας για Αυτοδιάθεση–Ένωση μετέτρεψε την Ένωση σε Όνειρο», «Οι Αραβικές Επιδρομές και η Τουρκική Κατοχή», «Τα Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας και η Δημοκρατία», «Η Παγκοσμιοποίηση και ο Άνθρωπος, «Ο Ρόλος της Εκκλησίας Σήμερα: Να απαγκιστρωθεί από την Παλαιά Διαθήκη ή Όχι;», «Η Κύπρος και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο» κ.ά. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει επίσης τα εξής βιβλία (Εκδόσεις Στέφανος Δ. Βασιλόπουλος, Αθήνα): «Η Οδύσσεια μιας διχοτομημένης Κύπρου», «Ο Θησέας (Μια Αφηγηματική Ανάγνωση)», «Οι Ιουδαίοι Προφήτες και το Έργο τους», «Αρχέγονες Θρησκείες» κ.ά.