Αγγλίδα συγγραφέας. Γεννήθηκε στις 13 Μαΐου του 1907 και πέθανε στις 19 Απριλίου του 1989. Έγραψε διάφορα ρομάντζα και ιστορικά μυθιστορήματα, εκ των οποίων γνωστότερα είναι η Ρεβέκκα (Rebecca, 1938), που έγινε και κινηματογραφική ταινία το 1940, και Η Εξαδέλφη μου Ραχήλ (My Cousin Rachel, 1951), που επίσης έγινε κινηματογραφική ταινία το 1952. Κινηματογραφική ταινία έγινε το 1973 και το έργο της Μη κοιτάζεις τώρα (Don’t Look Now, 1971). Έγραψε επίσης τις βιογραφίες των Μπρονταί και του σερ Φράνσις Μπέικον κ.α. έργα.
Το διασημότερο από τα βιβλία της, το γοτθικό μυθιστόρημα αγάπης και μυστηρίου Ρεβέκκα, πιστεύεται ότι η Δάφνη ντε Μωριέ εμπνεύστηκε ως ένα βαθμό ή και επεξεργάστηκε κατά τη διάρκεια σύντομης παραμονής της στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1938. Συγκεκριμένα, εκείνο το καλοκαίρι η Δάφνη ντε Μωριέ είχε έλθει στην Κύπρο μαζί με τον σύζυγό της, προερχόμενη από την Αίγυπτο. Προκειμένου να ξεφύγει από την αιγυπτιακή ζέστη, πέρασε περισσότερο από έναν μήνα στις Πλάτρες, όπου και διέμενε στο γνωστό ξενοδοχείο «Φόρεστ Πάρκ». Οι Πλάτρες ήταν την εποχή εκείνη διάσημο θέρετρο, ιδίως για πλουσίους ή και εστεμμένους της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Από την Αίγυπτο, μεταξύ άλλων, στις Πλάτρες παραθέρισε ο βασιλιάς Φαρούκ και επίσης η οικογένεια Νάγκι, της οποίας δύο αδέλφια (αδελφός και αδελφή) είναι διάσημοι ζωγράφοι, οι σημαντικότεροι της Αιγύπτου. Η Δάφνη ντε Μωριέ και ο σύζυγός της προφανώς θα έμαθαν για τις Πλάτρες στην Αίγυπτο, και ήλθαν για διακοπές το καλοκαίρι του 1938, την εποχή ακριβώς κατά την οποία η συγγραφέας επεξεργαζόταν ακόμη την Ρεβέκκα και τους Ντε Μωριέ. Πιστεύεται μάλιστα ότι το βουνίσιο και ειδυλλιακό τοπίο των Πλατρών επηρέασε τη Δάφνη ντε Μωριέ στο βιβλίο της αυτό, ως ένα κάποιο βαθμό.
Αυτόγραφο και ενυπόγραφο σημείωμα της Δάφνης ντε Μωριέ, που μαρτυρεί και το πέρασμά της από την Κύπρο, υπάρχει στο βιβλίο επισκεπτών του ξενοδοχείου «Φόρεστ Πάρκ» των Πλατρών. Σ' αυτό, η συγγραφέας σημειώνει ότι «πέρασε τέσσερις και μισή ειρηνικές και ευτυχισμένες εβδομάδες» στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και εύχεται σ' αυτό «κάθε επιτυχία στο μέλλον».