Πολιτικός. Διετέλεσε δήμαρχος Λάρνακας. Γεννήθηκε στη Χλώρακα της επαρχίας Πάφου το 1919. Πεθανε στις 2 Μαρτίου 2013.
Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή Σαμουήλ Λευκωσίας και εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος, οπότε αναμείχθηκε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το 1942 εγκαταστάθηκε στη Λάρνακα, όπου εξελέγη επαρχιακός γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνιακής Επιτροπής. Μέλος του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ) από το 1941. Κατά το Β' Παγκύπριο Συνέδριο του Κόμματος (1943) εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Γραφείου και έκτοτε απετέλεσε ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ και του λαϊκού κινήματος.
Το 1946 καταδικάστηκε από τις αποικιοκρατικές αρχές σε φυλάκιση 18 μηνών, με την κατηγορία της συμμετοχής σε απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, υπό την ιδιότητά του ως μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνιακής Επιτροπής. Στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59 συνελήφθη και κλείστηκε στα κρατητήρια.
Ηταν το Δεκέμβρη του 1955 όταν ο Γιώργος Χριστοδουλίδης μαζί με άλλα 134 στελέχη του ΑΚΕΛ συλλαμβάνεται από τις αποικιακές αρχές μετά που οι Βρετανοί έθεσαν εκτός νόμου το ΑΚΕΛ. Κρατείται για 14 μήνες στη Δεκέλεια, στις Κεντρικές Φυλακές, την Πύλα και την Κοκκινοτριμιθιά. Για συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις ο Γ. Χριστοδουλίδης φυλακίστηκε άλλες δυο φορές το 1949 και το 1952.
Ο Γεώργιος Χριστοδουλίδης αποτέλεσε, το 1959, μέλος της ευρείας αντιπροσωπείας που είχε κληθεί στο Λονδίνο από τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ' ως συμβουλευτικό σώμα για το θέμα της αποδοχής ή όχι των συμφωνιών της Ζυρίχης-Λονδίνου.
Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λάρνακας (1975-60) και δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας (1949-53).
Δήμαρχος
Δήμαρχος Λάρνακας διετέλεσε κατά την περίοδο 1953 -1962, ενώ στην ίδια θέση εξελέγη και κατά τις δημοτικές εκλογές του 1986. Ο Γεώργιος Χριστοδουλίδης υπηρέτησε ως δήμαρχος Λάρνακας μέχρι το 1991. Κατά τις δημαρχιακές εκλογές του 1991, έχασε την εκλογή από τον Γεώργιο Λυκούργο.
Βλέπε λήμμα: Δήμαρχοι Λάρνακας
Το 1995 η πόλη της Λάρνακας, σε αναγνώριση της προσφοράς του προς αυτήν, του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο του Ζήνωνος του Κιτιέως.
ΑΚΕΛ στην Κηδεία
Σε ένδειξη τιμής η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ανέλεβε τα έξοδα της κηδείας του Γιώργου Χριστοδουλιδη στην οποία παρευρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος.
«Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης με τη γεμάτη αγώνες ζωή του, με το ήθος που τον διέκρινε, την κομματικότητά του, την ακλόνητη του πίστη στην εργατική τάξη και τις αξίες του σοσιαλισμού, κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου της Αριστεράς αλλά και ευρύτερα του κυπριακού λαού. Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης αφήνει πίσω του μια πλούσια αγωνιστική παρακαταθήκη», αναφέρθηκε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα.
Πηγή:
Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια