Τοποθεσία κοντά στο χωριό Αχερίτου και προς την κατεύθυνση του χωριού Άχνα, στην επαρχία Αμμοχώστου, στο κατεχόμενο από τους Τούρκους εισβολείς, από το 1974, τμήμα της Κύπρου.
Φαίνεται ότι με την ονομασία Φάραγγας υφίστατο στην περιοχή μικρός μεσαιωνικός οικισμός από τον οποίο δεν απέμεινε παρά μόνο η ονομασία, ως τοπωνύμιο.
Κατά τον Max Ohnefalsch-Richter, o οποίος έκανε ανασκαφές στην περιοχή του Φάραγγα το 1882, βρέθηκε τότε εκεί (βορειοδυτικά του χωριού Άχνα) ιερό της θεάς Αρτέμιδος με πλούσια αφιερώματα.
Πάντως στην περιοχή υπάρχει αρχαιολογικός χώρος, που περιλαμβάνει λαξευτούς τάφους οι οποίοι δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί με κανονική ανασκαφή. Από το αναφερόμενο ιερό της Αρτέμιδος δεν σώζονται σήμερα ίχνη.
Φαίνεται ωστόσο ότι υπήρχαν δύο οικισμοί με την ονομασία αυτή, αφού ο ιστορικός Φλώριος Βουστρώνιος (16ος αιώνας) αναφέρει δύο φέουδα της περιόδου της Φραγκοκρατίας, τον Φάραγγα (Faranga) και τον Φάραγγο (Farango). Συγκεκριμένα ο Φλώριος, αναφερόμενος στην αναδιανομή των φέουδων στην οποία είχε προβεί ο βασιλιάς της Κύπρου Ιάκωβος Β΄ μετά την άνοδό του στο θρόνο το 1460, σημειώνει ότι:
*ο μεν Φάραγγας είχε παραχωρηθεί, μαζί με άλλα 4 χωριά, στην ευγενή λαίδη Μαριέττα Βραγαδίν,
*ο δε Φάραγγος είχε δοθεί στον αξιωματούχο Πέτρο Ποδοκάταρο, που πήρε τότε και άλλα 3 χωριά καθώς και την εκμετάλλευση της λίμνης (αργότερα αλυκής) της Λεμεσού.