Η μικρή εκκλησία των Τριών Παίδων, γνωστή περισσότερο ως Αγιάπαιδκια, βρίσκεται στα βορειοδυτικά του χωριού Σύγκραση, στα αριστερά του δρόμου από το Λευκόνοικο προς το Πογάζι και χαμηλά, έτσι που δεν φαίνεται από τον δρόμο αυτό. Αποτελούσε, σε παλαιότερες εποχές, σταθμό για προσκύνημα για όλους τους ταξιδιώτες που ακολουθούσαν την οδό αυτή κατά το προσκυνηματικό τους ταξίδι στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.
Ο μικρός ναός είναι μονόκλιτος και καμαροσκέπαστος, με επικάλυψη και από κεραμίδια. Έχει εσωτερικές διαστάσεις 8Χ3 μέτρα χωρίς τη μικρή αψίδα στα ανατολικά, που έχει χορδή 2 μέτρα και βέλος 1,5. Στο δυτικό άκρο του ναού υπάρχει ερειπωμένο σήμερα πρόσθετο δωμάτιο, στη θέση του νάρθηκα, με εσωτερικές διαστάσεις 5Χ4 μέτρα και με πρόσοψη στα νότια με αψίδες. Ο δυτικός του τοίχος αλλά και ο νότιος, όπως και ο νότιος τοίχος του ναού, δεν είναι παρά η πλευρά του κάθετου βράχου που έχει λαξευθεί.
Ο ναός, κτίσμα, όπως φαίνεται, του 18ου αιώνα, εδράζεται πάνω σε ταράτσα που εκτείνεται καθόλο το νότιο μήκος του, δημιουργώντας μακρόστενη βεράντα. Σε κατώτερο επίπεδο η βεράντα αυτή δημιουργεί στοά με τρεις οξυκόρυφες καμάρες. Στο δυτικό άκρο της στοάς υπάρχει υπόγειο αγίασμα, σε βάθος περίπου 8 μέτρων, στο οποίο οδηγεί βαθμιδωτό πέρασμα λαξευμένο στο βράχο. Συνεπώς το όλο οικοδόμημα αποτελείται από τρία επίπεδα που και τα τρία ακουμπούν στον κάθετο βράχο της περιοχής. Προς τα βόρεια και τα ανατολικά εκτείνεται μεγάλη πεδιάδα. Στην πεδιάδα αυτή ήταν παλαιότερα πολύ γνωστή μία μεγάλη σειρά από κυπαρίσσια που είχαν κάποτε φυτευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε σχημάτιζαν ένα τεράστιο περίγραμμα της Κύπρου. Αυτό το περίγραμμα, που ήταν καλύτερα ορατό από τα Αγιάπαιδκια, είναι σήμερα ασαφές καθώς αρκετά από τα δέντρα είτε ξεράθηκαν είτε ξεριζώθηκαν.
Στο ναό οδηγεί, από το ύψος του δρόμου προς τα κάτω, πλατιά τσιμεντένια σειρά από σκαλοπάτια, καταφανώς νεότερη προσθήκη. Ο ναός έχει υποστεί καταστροφή, ενώ από το εσωτερικό του αφαιρέθηκαν από τους Τούρκους το εικονοστάσι, οι εικόνες και κάθε τι άλλο.
Στα νοτιοανατολικά του ναού και πάνω από αυτόν υπάρχει μεγάλη αβαθής σπηλιά λαξευμένη στον βράχο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε χρησιμοποιηθεί σε αδήλωτο χρόνο ως ασκητήριο ερημιτών, πολύ πριν κτιστεί κοντά ο ναός.