Κυπριακή καθημερινή εφημερίδα στην αγγλική η οποία κυκλοφόρησε και περιοδικό. Στις 8 Απριλίου 1957, η εταιρεία 'Times Publications Ltd.', με διευθυντή τον Άγγλο δημοσιογράφο Charles Foley, που εξέδιδε από το 1955 την αγγλόφωνη καθημερινή εφημερίδα Times of Cyprus, υπέβαλε αίτηση για έκδοση 15νθήμερου περιοδικού με τον ίδιο τίτλο στην αγγλική, ελληνική και τουρκική. Η σχετική έγκριση δόθηκε στις 8 Απριλίου 1957 και το πρώτο τεύχος του περιοδικού κυκλοφόρησε στις 15 Ιουνίου 1957.
Το περιοδικό τελικά εκδιδόταν μόνο στην ελληνική. Υπεύθυνος ύλης και διευθυντής συντάξεως του περιοδικού ήταν ο Μιλτιάδης Χριστοδούλου, γνωστό στέλεχος του ΑΚΕΛ και έμπειρος δημοσιογράφος που δούλεψε αρκετά χρόνια στον «Νέο Δημοκράτη» και φυλακίστηκε από τη βρετανική αποικιοκρατική διοίκηση.
Το περιοδικό απετέλεσε εκδοτικό γεγονός της εποχής του και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Είχε εκλεκτό επιτελείο δημοσιογράφων (Μαρούλα Βιολάρη, Λεωνίδας Μαλένης, Σπύρος Παπαγεωργίου) και συνεργατών, καθώς και λογοτεχνική επιτροπή από τους Κύπρο Χρυσάνθη, Ανδρέα Χριστοφίδη, Χρύσανθο Κυπριανού, Γεώργιο Προδρόμου, Γιώργο Ζαφείρη. Με το περιοδικό συνεργάστηκαν επίσης ο Κώστας Μόντης, ο Μενέλαος Χριστοδούλου, ο Νέαρχος Κληρίδης, καθώς και άλλοι λογοτέχνες και καλλιτέχνες της εποχής εκείνης. Το περιοδικό διακρινόταν για τη σοβαρή δημοσιογραφική του εργασία, για την αγωνιστική του αρθρογραφία, που υποστήριζε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, για τις επιστημονικές, λογοτεχνικές, καλλιτεχνικές και λαογραφικές του στήλες.
Συνέχισε με επιτυχία την έκδοσή του μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 1959. Στο τεύχος της ημερομηνίας αυτής, το οποίο στην ουσία είναι το τελευταίο της αγωνιστικής πρώτης περιόδου του περιοδικού, δημοσιεύονται οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου με βάση τις οποίες η Κύπρος απέκτησε την κολοβωμένη ανεξαρτησία της.
Αργότερα το περιοδικό συνέχισε την έκδοσή του με κάποιες δυσκολίες, άλλοτε δεκαπενθήμερο, άλλοτε μηνιαίο και εβδομαδιαίο, μέχρι το 1965, οπότε ο διευθυντής του Μιλτιάδης Χριστοδούλου διορίστηκε από τον πρώτο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπίσκοπο Μακάριο ως διευθυντής του Γραφείου Δημοσίων Πληροφοριών.
Το περιοδικό είχε 60-80 σελίδες, ήταν μαυρόασπρο και είχε έγχρωμο εξώφυλλο.